10 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi



10 kişilik kuru fasulyenin tarifi, Türk milletin kış aylarında yemek listesinin başında yer almakta.  Genelde kalabalık veya evine misafir çağıranlar kış aylarında 10 kişilik kuru fasulye pişirmekte. Hem maliyeti az hem daha sağlıklı ve protein değeri çok yüksek. Özellikle diyet yapanların hafta da en bir kere kuru fasulye tüketmesi gerekmekte. Kuru fasulye lifli gıda olduğu için sağlıklı ve dinç bir hayat sürdürmenizi sağlar. Kuru fasulyeyi sadece bakliyat olarak düşünmeyin çünkü kuru fasulyenin unu da yapılmakta. Yapılan un genelikle vücut ve cilt açan bir çok maskeler de kullanılır. Kuru fasulye pişirmenin bazı püf noktaları vardır. İyi bir kuru fasulye pişirmek için, fasulyeleri iyice yıkayın ve bir gün önceden su da bekletin su yüzüne çıkmış olan köpükleri alın. Daha sonra kuru fasulyeyi biraz haşlayın. Kuru fasulye pişirirken dikkat edilmesi gerek diğer bir püf nokta haşlanmış olan kuru fasulyenin üzerinde ki köpükleri alarak gaz oluşumunu en aza indirmek. Kuru fasulyenin faydalarında ve püf noktaların da bahsettik sıra geldi kalabalık ailesi olanlar için 10 kişilik kuru fasulye tarifi vermeye.

10 kişilik kuru fasulye tarifi malzemeleri 
  • 1,5 kilo kuru fasulye 
  • Yarım kilo kemikli kuzu et 
  • 2 adet kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ 
  • 1,5 litre su
10 kişilik kuru fasulye tarifi 

Kuru fasulyeleri bir gece önceden soğukta su da bekletin ki pişmesi çabuk ve kolay olsun.
10 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi

ertesi sabah kuru fasulyeleri süzgeç yardımı ile süzün. Kuru fasulye yapmaya ilk olarak kuru soğanları yemeklik küçük küçük doğrama işlemi ile başlayın. Doğramış olduğumuz soğanları derin bir tencerenin içine ekleyin hemen ardında sıvı yağı da ilave edip orta ateşte soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif pembeleşip kavrulunca salçayı ilave edip 2-3 dakika kavurduktan sonra süzmüş olduğumuz kuru fasulyeyi ve eti ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Fasulye ve eti 3-4 dakika daha kavurduktan sonra tuz tuzu hemen ardında suyu da ilave edip 30-40 dakika pişirmeye bırakın. 10 kişilik kuru fasulye genellikle bulgur pilavı ile servis yapılmakta. 
Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2016 15:19:44





10 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "10 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Kuzu Etli Kuru Fasulye

Kuzu etli kuru fasulye; hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir yemektir. Türk mutfağında oldukça önemli yere sahip kuru fasulye ve kuzu eti bir arada harikalar yaratır. Bizim için kuru fasulye deyince hemen aklımıza beyaz pilav, y...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...

Basit Kuru Fasulye Tarifi

Basit kuru fasulye tarifi, kuru fasulye her evde pişen, sevilen bir yemektir. Türk mutfağının en fazla sevilen yemekleri arasına girmiş olan kuru fasulye, çeşitli şekillerle pişirebilir. Etli, sucuklu, kıymalı, zeytinyağlı, güveçt...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Kuşbaşı Etli Kuru Fasulye

Kuşbaşı etli kuru fasulye, kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kuşbaşı etli kuru fasulye bir çok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitirilemez. Bakliyat grubunda olan kuru fasul...

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi: Kuru fasulye kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Hele birde çanakta pişirildiğinde lezzetine doyum olmaz. Kuru fasulye sevmeyen var mı diye sorsak kesin herkes seviyorum diyecektir. Birde bu kuru fas...

Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi

Dana etli kuru fasulye tarifi, kuru fasulye Türk mutfağının baş tacıdır. Her mevsimde yapılan ve yenen bir yemek olsa da bazılarımız için kuru fasulye kış mevsimlerinin vazgeçilmez yemeklerindendır. Kuru fasulye birde dana eti ile...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018