Normal Kuru Fasulye

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Sucuklu Kuru Fasulye

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi

Fırında İri Kuru Fasulye



Etli Kuru Fasulye



Kuru fasulye Türk mutfağımızda en başta gelen ana yemek olarak yerini her zaman korumuştur. Yörelere göre kuru fasulye çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Kuru fasulye özellikle protein değeri oldukça yüksek bir kurubaklagil grubundandır. Et kullanarak kuru fasulyenin besleyici değeri ve lezzeti daha da arttırılmış olur. Özellikle pilav ile birlikte sunulan etli kuru fasulye yemek davetlerinde vazgeçilmez bir ana yemektir.

Etli Kuru Fasulye Malzemeleri
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 kg. kemikli kuzu eti
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 3 tane kurutulmuş sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Etli Kuru FasulyeEtli Kuru Fasulye Yapılışı

Kuru fasulyeyi pişirmeden bir akşam önce ıslatılması gerekir. Akşamdan kuru fasulye ayıklanıp yıkanır. Derin ve geniş bir kabın içerisine koyularak üzerine ılık su koyulur. Suyun seviyesi fasulyelerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar olmalıdır. Kuru fasulye bu şekilde suyun içinde bir gece şişmesi için bekletilir.

Kuru fasulye pişirileceği zaman suyu süzülmeden pişirilir. Eğer su azaldı ise bir miktar daha su eklenerek orta derece sıcaklıktaki ocağa koyulur. Kaynamaya başlayınca ocak kısılarak kuru fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kuru soğanlar yemeklik olacak şekilde küçük küçük  doğranır. Ayrı bir tencereye zeytinyağ koyulup üzerine doğranmış kuru soğanlar eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra üzerine etler yıkanıp ilave edilir. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Üzerine domates ve biber salçası eklenip karıştırılarak  salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Kurutulmuş sivri biberler eklenip karıştırılarak, etlerin üzerini geçecek kadar kaynar sıcaklıktaki su ilave edilir. Ocağın altı kısılarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Her ikisi de pişince haşlanmış kuru fasulye etlerin üzerine ilave edilir. Son olarak tuz eklenip karıştırılır. Bu şekilde bütün malzeme tamamlanınca bir iki taşım daha kaynatıp hepsinin karışması sağlanır. Etli kuru fasulye yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun...






Etli Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Kuru Fasulye"



#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2014