Etli Kuru Fasulye



Kuru fasulye Türk mutfağımızda en başta gelen ana yemek olarak yerini her zaman korumuştur. Yörelere göre kuru fasulye çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Kuru fasulye özellikle protein değeri oldukça yüksek bir kurubaklagil grubundandır. Et kullanarak kuru fasulyenin besleyici değeri ve lezzeti daha da arttırılmış olur. Özellikle pilav ile birlikte sunulan etli kuru fasulye yemek davetlerinde vazgeçilmez bir ana yemektir.

Etli Kuru Fasulye Malzemeleri
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 kg. kemikli kuzu eti
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 3 tane kurutulmuş sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Etli Kuru FasulyeEtli Kuru Fasulye Yapılışı

Kuru fasulyeyi pişirmeden bir akşam önce ıslatılması gerekir. Akşamdan kuru fasulye ayıklanıp yıkanır. Derin ve geniş bir kabın içerisine koyularak üzerine ılık su koyulur. Suyun seviyesi fasulyelerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar olmalıdır. Kuru fasulye bu şekilde suyun içinde bir gece şişmesi için bekletilir.

Kuru fasulye pişirileceği zaman suyu süzülmeden pişirilir. Eğer su azaldı ise bir miktar daha su eklenerek orta derece sıcaklıktaki ocağa koyulur. Kaynamaya başlayınca ocak kısılarak kuru fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kuru soğanlar yemeklik olacak şekilde küçük küçük  doğranır. Ayrı bir tencereye zeytinyağ koyulup üzerine doğranmış kuru soğanlar eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra üzerine etler yıkanıp ilave edilir. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Üzerine domates ve biber salçası eklenip karıştırılarak  salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Kurutulmuş sivri biberler eklenip karıştırılarak, etlerin üzerini geçecek kadar kaynar sıcaklıktaki su ilave edilir. Ocağın altı kısılarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Her ikisi de pişince haşlanmış kuru fasulye etlerin üzerine ilave edilir. Son olarak tuz eklenip karıştırılır. Bu şekilde bütün malzeme tamamlanınca bir iki taşım daha kaynatıp hepsinin karışması sağlanır. Etli kuru fasulye yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 25.12.2013 01:11:50





Etli Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Kuru Fasulye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kuru Fasulye Pastası

Kuru Fasulye Pastası, içine haşlanmış kuru fasulye koyularak yapılan bir pasta türüdür. Kuru fasulye pastası genellikle Ege Bölgesi olmak üzere tüm yurdumuzda bilinen ve yapılan farklı bir lezzet olmuştur. Kuru Fasulye Pastası Tar...

Etli Kuru Fasulye

Kuru fasulye Türk mutfağımızda en başta gelen ana yemek olarak yerini her zaman korumuştur. Yörelere göre kuru fasulye çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Kuru fasulye özellikle protein değeri oldukça yüksek bir kurubaklagil grub...

Pastırmalı Kuru Fasulye

Pastırmalı Kuru Fasulye İçin Malzemeler2 su bardağı kuru fasulye2 adet soğan2 diş sarımsak2 yemek kaşığı zeytinyağı5 adet biber2 yemek kaşığı domates salçası5 adet domates1 tatlı kaşığı tuz10 dilim pastırmaPastırmalı Kuru Fasulye ...

Zeytinyağlı Kuru Fasulye

Kuru fasulye Türk mutfağının en önemli yemeklerinden biridir. Özellikle pilav ile birlikte sunulur. Farklı çeşitleri yapılabilse de genellikle tat birbirine yakındır. Et, pastırma, sucuk, zeytinyağ kullanılarak farklı şekillerde k...

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı her mevsim tüketilebilecek ve oldukça da sağlıklı bir salata çeşididir. Kuru fasulye oldukça besleyici ve de vitamini bol bir bakliyat türüdür. Kuru fasulyenin piyazı ise içeriğinin besin değeri yüksek sebze...

Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte Kuru Fasulye, toprak güveç tencere içinde kuru fasulyenin pişirilmesidir. Güveçte Kuru Fasulye TarifiMalzemeler2 su bardağı kuru fasulye150 gram pastırma (isteğe göre)1 tane büyük boy kuru soğan2 tane domates2 tane dolmalı...

Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu kuru fasulye bu yemeği sevenlerin yiyebileceği farklı bir lezzettir. Özellikle kış günlerinde yanında turşu, pilav ve cacık ile mükemmel bir kare oluşturacaktır. Dilerseniz yemeğimizi yapmaya başlayalım.Sucuklu kuru fasuly...

Kuru Fasulye Kaç Kalori

Kuru fasulye kaç kalori; ülkemizde en fazla tüketilen baklagiller arasında yer alan kuru fasulye kişi başına 31 gramlık oranla en fazla tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Beslenme ve diyet uzmanları kuru fasulyenin kolest...

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi

Etsiz kuru fasulye tarifi; Türk mutfağına Osmanlıdan gelen bir ana yemektir. Etsiz kuru fasulye yemeği, Karadeniz de yetişen fasulyeler ile yapılırsa lezzeti bir o kadar mükemmel olur. Her bölgede yapılan bu yemek farklı yörele...

Düdüklüde Kuru Fasulye

Kuru fasulye Türk mutfağının ana yemeğidir. Farklı şekillerde ve farklı malzemeler ilave edilerek yapılabilir. Kuru fasulye pişirilen tencereye göre de farklı bir tat alabilmektedir. Mesela güveçte, normal çelik tencere de veya dü...








#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Kasım - 2014