Kaburgalı Kuru Fasulye



Kaburgalı Kuru Fasulye, Kuru fasulyenin doyulmaz tadını herkes bilir. Ancak kaburgalı kuru fasulyenin tadını ancak bulunduğu bölgenin yöresel tatlarını bilen bir gurme bilir. Geleneksel Türk Mutfağının vazgeçilmez yemeği olan kaburgalı kuru fasulye Osmanlıdan günümüze kadar uzanan enfes lezzetinden ödün vermemiş ve atalarımızdan bize kadar paylaşılarak ulaşmıştır. Bu eşsiz lezzeti bende sizlerle paylaşmak istedim.

Kaburgalı Kuru Fasulye Malzemeler 
  • Yarım kilo kuzu kaburga
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı ucunda karabiber
Kaburgalı Kuru Fasulye Yapılışı 

Kaburgalı Kuru Fasulye yapım aşamasına geçmeden önce kuru fasulyelerin yumuşaması için iyice musluk altına tutarak yıkayın ve daha sonra üzerini kapatacak kadar ılık su ekleyerek bir gece suyun içinde dinlendirin. Kaburgaları yıkayarak bir tencereye alın ve biraz pişirin.
Kaburgalı Kuru Fasulye

Çünkü kuru fasulyeler ıslatıldığından dolayı et ile pişme süreci aynı seviyeye gelmelidir. Daha sonra geniş bir tencereye sıvı yağını ekleyin ve üzerine yemeklik küçük küçük kuru soğanı kabuklarını soyduktan sonra doğrayın. Daha sonra ocağın üzerine alarak altını yakın. Hafif sararan kuru fasulyenin üzerine önceden haşlamış olduğunuz kaburgaları da ekleyerek tahta bir kaşık yardımı ile çevirin. Etin haşlandıktan sonra biraz da yağda kızarması lezzetine lezzet katacaktır. Daha sonra içine salçaları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kaburgaları haşladığınız su, yemeğin suyunu ayarlarken lazım olacağından bir köşede bekletin. Daha sonra bir gece dinlenmiş olan kuru fasulyeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Salçayı kuru fasulyeye iyice yedirerek karıştırın. Daha sonra önce kaburganın suyunu yemeğin içine dökün ve eğer üzerini kapatmaz ise bu defa sıcak su ekleyin. Daha sonra tuzunu, karabiberini, kırmızı biberini ve pul biberini arzu edilen veya ölçüye göre ayarlayarak katın ve karıştırmaya devam edin. Yemek kaynamaya başlayınca altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık olarak bir yarım saat kadar pişme süreci vardır. 

Yayınlanma Tarihi : 23.11.2016 16:39:17





Kaburgalı Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kaburgalı Kuru Fasulye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Kuzu Etli Kuru Fasulye

Kuzu etli kuru fasulye; hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir yemektir. Türk mutfağında oldukça önemli yere sahip kuru fasulye ve kuzu eti bir arada harikalar yaratır. Bizim için kuru fasulye deyince hemen aklımıza beyaz pilav, y...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...

Basit Kuru Fasulye Tarifi

Basit kuru fasulye tarifi, kuru fasulye her evde pişen, sevilen bir yemektir. Türk mutfağının en fazla sevilen yemekleri arasına girmiş olan kuru fasulye, çeşitli şekillerle pişirebilir. Etli, sucuklu, kıymalı, zeytinyağlı, güveçt...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Kuşbaşı Etli Kuru Fasulye

Kuşbaşı etli kuru fasulye, kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kuşbaşı etli kuru fasulye bir çok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitirilemez. Bakliyat grubunda olan kuru fasul...

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi: Kuru fasulye kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Hele birde çanakta pişirildiğinde lezzetine doyum olmaz. Kuru fasulye sevmeyen var mı diye sorsak kesin herkes seviyorum diyecektir. Birde bu kuru fas...

Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi

Dana etli kuru fasulye tarifi, kuru fasulye Türk mutfağının baş tacıdır. Her mevsimde yapılan ve yenen bir yemek olsa da bazılarımız için kuru fasulye kış mevsimlerinin vazgeçilmez yemeklerindendır. Kuru fasulye birde dana eti ile...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018