Kuru Fasulye Nasıl Yapılır



Kuru fasulye, özellikle kış aylarında fazlaca tüketilen bir baklagil çeşididir ve saymakla bitmeyecek kadar faydaları vardır. İçerisinde bulunan çok sayıda vitaminin yetişkinlere ve çocuklara çok faydalı olduğu bilinmektedir. Kuru fasulyenin çeşitleri de yapılışları da oldukça farklıdır. Biz sizler ile bu datifimizde halk arasında şeker fasulye olarak bilinen bir türünü paylaşacağız. Ancak vereceğimiz tarifi fasulyenin diğer çeşitlerinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Not olarak şunu da eklemekte oldukça yarar görüyoruz ki fasulye pişirmeye karar verirseniz bir gece önceden fasulyenizi ıslatmanız gerekmektedir. Böylece fasulyeniz ne kadar inatçı olursa olsun kolayca pişecek ve ıslatmanız halinde oldukçada helmeli bir kıvamda olacaktır.

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Kuru Fasulye Yemeğinde Kullanılacak Olan Malzemeler:

  • 500kg kuru fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 200kg kuşbaşı et
  • Tuz, karabiber, bul biber

Yemeğimizi yapmaya düdüklü tenceremizi ocağa koymakla başlıyoruz. Tenceremizin içerisine ilk olarak sıvı yağı ekleyip ardından ince kıyılmış olan soğanımızı ekliyoruz. Soğanlar tam kavrulmamışken etimizi de ilave ediyoruz ve her iki sininde renkleri değişene kadar kavuruyoruz. Kavrulan malzememizin içerisine salçayı ve bir gece önceden ıslatılmış olan fasulyeleri de ekliyoruz ve en son olarak da tuzu, bul biberi, karabiberi ekleyip suyunu koyuyoruz. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Düdüklü tencerenin düdüğü öttükten 30 dakika sonra havasını çıkarıp dikkatli bir şekilde açıyoruz ve fasulyelerin durumunu kontrol ediyoruz. Eğer fasulyeler pişmiş ise içerisini eklemek üzere domateslerin kabuklarını soyup dilimliyoruz ve sivri biberleri de uzun jul yen bir biçimde doğrayıp her ikisini de fasulyemizin içerisine ekliyoruz. Sonrasında düdüklü tencerenin kapağını kapatmadan domateslerin ve biberlerinde hafif diri kalacak şekilde pişmelerini sağlıyoruz. Artık vitamin deposu ve kış aylarının vaaz geçilmezi olan kuru fasulye yemeğimiz servise hazırdır. Kuru fasulye yemeğinin en yakın arkadaşı olan bulgur pilavı ve turşuyu da servisinize ekleyebilirsiniz şimdiden sizlere ve sevdiklerinize afiyet olsun diyoruz. 

Yayınlanma Tarihi : 07.01.2014 05:42:08





Kuru Fasulye Forumları Son 5 Konu
Soran
Gösterim
Cevap
Kuru Fasulye Kaç Kalori yusuf 314 0
Kuru Fasulye Kaç Gr. Et Koymam Lazım Buket 289 0
Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kuru Fasulye Pastası

Kuru Fasulye Pastası, içine haşlanmış kuru fasulye koyularak yapılan bir pasta türüdür. Kuru fasulye pastası genellikle Ege Bölgesi olmak üzere tüm yurdumuzda bilinen ve yapılan farklı bir lezzet olmuştur. Kuru Fasulye Pastası Tar...

Pastırmalı Kuru Fasulye

Pastırmalı Kuru Fasulye İçin Malzemeler2 su bardağı kuru fasulye2 adet soğan2 diş sarımsak2 yemek kaşığı zeytinyağı5 adet biber2 yemek kaşığı domates salçası5 adet domates1 tatlı kaşığı tuz10 dilim pastırmaPastırmalı Kuru Fasulye ...

Etli Kuru Fasulye

Kuru fasulye Türk mutfağımızda en başta gelen ana yemek olarak yerini her zaman korumuştur. Yörelere göre kuru fasulye çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Kuru fasulye özellikle protein değeri oldukça yüksek bir kurubaklagil grub...

Zeytinyağlı Kuru Fasulye

Kuru fasulye Türk mutfağının en önemli yemeklerinden biridir. Özellikle pilav ile birlikte sunulur. Farklı çeşitleri yapılabilse de genellikle tat birbirine yakındır. Et, pastırma, sucuk, zeytinyağ kullanılarak farklı şekillerde k...

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı her mevsim tüketilebilecek ve oldukça da sağlıklı bir salata çeşididir. Kuru fasulye oldukça besleyici ve de vitamini bol bir bakliyat türüdür. Kuru fasulyenin piyazı ise içeriğinin besin değeri yüksek sebze...

Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte Kuru Fasulye, toprak güveç tencere içinde kuru fasulyenin pişirilmesidir. Güveçte Kuru Fasulye TarifiMalzemeler2 su bardağı kuru fasulye150 gram pastırma (isteğe göre)1 tane büyük boy kuru soğan2 tane domates2 tane dolmalı...

Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu kuru fasulye bu yemeği sevenlerin yiyebileceği farklı bir lezzettir. Özellikle kış günlerinde yanında turşu, pilav ve cacık ile mükemmel bir kare oluşturacaktır. Dilerseniz yemeğimizi yapmaya başlayalım.Sucuklu kuru fasuly...

Kuru Fasulye Kaç Kalori

Kuru fasulye kaç kalori; ülkemizde en fazla tüketilen baklagiller arasında yer alan kuru fasulye kişi başına 31 gramlık oranla en fazla tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Beslenme ve diyet uzmanları kuru fasulyenin kolest...

Düdüklüde Kuru Fasulye

Kuru fasulye Türk mutfağının ana yemeğidir. Farklı şekillerde ve farklı malzemeler ilave edilerek yapılabilir. Kuru fasulye pişirilen tencereye göre de farklı bir tat alabilmektedir. Mesela güveçte, normal çelik tencere de veya dü...

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi

Etsiz kuru fasulye tarifi; Türk mutfağına Osmanlıdan gelen bir ana yemektir. Etsiz kuru fasulye yemeği, Karadeniz de yetişen fasulyeler ile yapılırsa lezzeti bir o kadar mükemmel olur. Her bölgede yapılan bu yemek farklı yörele...








#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2014