Patatesli Kuru Fasulye




Patatesli Kuru Fasulye, Geleneksel Türk Mutfağının en köklü yemeği kuru fasulye yemeğidir. Özellikle kıvamını arttırmak ve lezzetini ikiye katlamak içinde Osmanlı mutfağında kuru fasulyeye mutlaka patates katılırdı. Zor pişen ve kıvam alması saatleri bulan kuru fasulyenin bu yöntemle daha çabuk özleşmesi ve daha çabuk pişmesi sağlanırdı. Bizlerde atalarımızdan aldığımız küçük tüyolarla kuru fasulyenin gerçeğini sizlerle paylaşmaya çalışacağız. 

Patatesli Kuru Fasulye Malzemeler: 
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 parça kemikli et
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
Patatesli Kuru Fasulye Hazırlanışı:

Patatesli Kuru Fasulyeyi hazırlarken öncelikle kuru fasulyeleri ılık suda bir gece ağzı kapalı olarak dinlendirilir. Ertesi gün kuru fasulyeler yumuşayacağı için yemeği yapmaya hazır hale gelecektir. Daha sonra kemikli et biraz geç piştiği için bir düdüklü tencerede haşlayın. Daha sonra geniş bir tencereye sıvı zeytinyağını ve tereyağını alarak eritin.
Patatesli Kuru Fasulye

Daha sonra üzerine yemeklik soğanı doğrayarak hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Daha sonra kırmızı biberleri ince ince şerit gibi keserek soğanların içine atın. Kırmızı biberler hafif kızarınca üzerine domates salçasını ve biber salçasını aynı anda atarak harmanlayın. İçine patatesin küp doğrayın ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine bir gece dinlenmiş olan kuru fasulyeleri ekleyerek iyice harmanlayın. Daha sonra pişen kemikli eti de içine atarak karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine pişirmiş olduğunuz kemikli etin suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra su ısıtıcısına su koyarak kaynayan suyu yemeğin üzerini kapatacak kadar dökün.

Son olarak tadını ayarlamak için, pul biberi, tuzunu, karabiberini ve toz biberini de ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve kaynama noktasına geldiğinde ocağın altını kısarak harlı harlı pişmesini sağlayın. Daha sonra pişen kuru fasulyenin ilk sıcağı gittiğinden sonra sunum kaselerine alarak üzerine sos tenceresinde tere yağını biraz eritip kızarınca dökün ve sıcak olarak servis edin. Dilerseniz kuru fasulyenin içine sarımsak ve limon da kullanabilirsiniz. Yoğun aromaları olduğu için tercihe bıraktım. Ayrıca kuru fasulyeyi servis ederken yanında pirinç pilavı yada bulgur pilavı tercih etmenizi öneririz. 

Yayınlanma Tarihi : 23.11.2016 18:54:21





Patatesli Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Kuru Fasulye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Rüyada Kuru Fasulye

Rüyada kuru Fasulye, Rüya gören kişinin hayatında çok olumlu hamleler yapacağına delalet eder. Rüyada kuru fasulye görmek sevinç mutluluk ve huzur bereket anlamındadır. Rüya sahibinin çok kazançlı çalışmalar yapacağı manasına g...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi

Dana etli kuru fasulye tarifi, kuru fasulye Türk mutfağının baş tacıdır. Her mevsimde yapılan ve yenen bir yemek olsa da bazılarımız için kuru fasulye kış mevsimlerinin vazgeçilmez yemeklerindendır. Kuru fasulye birde dana eti ile...

Naneli Kuru Fasulye Tarifi

Naneli Kuru Fasulye Tarifi, Kuru fasulye her şeyden evvel Türk mutfağının en sevilen ve olmazsa olmazı yemeklerinden birisidir. Kuru fasulye özellikle de sağlık içinde ve zinde bir yaşam sürmek adına en doğru seçimdir. Kuru fasuly...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...

Kuşbaşı Etli Kuru Fasulye

Kuşbaşı etli kuru fasulye, kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kuşbaşı etli kuru fasulye bir çok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitirilemez. Bakliyat grubunda olan kuru fasul...

Oktay Usta Kuru Fasulye

Oktay usta kuru fasulye, Kuru fasulye tarifi besin değeri oldukça yüksek ve aynı zamanda içinde barındıran vitamin ve mineral deposu bir tariftir. Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen sıcak ve lezzetli bir tencere yemeğidi...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ocak - 2018