Soğansız Kuru Fasulye



Soğansız Kuru Fasulye; Kuru soğanı sevmeyen arkadaşlar için önerilebilir. Ancak şuda bir gerçektir ki kuru soğan ve fasulye harika bir ikilidir. Kuru soğan neredeyse her yemeğe girer ve Türkler için vazgeçilmez bir sebzedir. Lezzet ve de besleyicilik bakımından oldukça önemlidir. Kuru fasulyeyi sadece pişirirken içine koymak değil, yenildiği zamanda yanında çiğ olarak veya salatanın içinde soğan tüketmek çoğu kişinin vazgeçemediği bir alışkanlıktır. Bütün bu anlattıklarımız kuru soğanı sevenler içindi tabiki. Ancak soğanı sevmeyenler için şimdi soğansız kuru fasulye tarifimizi verelim. Soğan yerine baharatlarla biraz tatlandırmaya çalıştık. Hadi kolay gelsin.


Soğansız Kuru Fasulye Malzemeler;
  • 2,5 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gram kuşbaşı (dana eti)
  • 3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 fincan sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Soğansız Kuru Fasulye Yapılışı;

Öncelikle bu tarifimize başlamak için size tavsiyemiz kuru fasulye pişireceğiniz zaman akşamdan kuru fasulyenizi ılık suyun içinde mutlaka kabarması için bekletin.
Soğansız Kuru Fasulye

Yaptığınız bu işlem kuru fasulyenin gazının suya geçmesini sağlayacak, aynı zamanda çabukta pişecektir. Fasulyenizin daha lezzetli olması için diğer bir tüyo ıslatırken tuz da ilave edin. Akşamdan ıslarttığımız kuru fasulyeleri süzekten geçirelim ve bir tencereye alalım. Ardından içine tekrardan sıcak su ve tuz ilave ederek haşlamaya bırakalım. Haşlandıktan sonra suyuyla beraber bir köşede bekletelim. Daha sonra kuşbaşı etleri de bir tencereye alalım ve kendi suyunda biraz pişirelim.  Şimdi yemeği yapacağınız tenceremize zeytinyağımızı alalım ve biraz kızınca içine küçük doğradığınız sarımsağı ilave edelim ve biraz kavuralım. Ardından yemeklik doğradığımız yeşil biberi ve kuşbaşı etleri ekleyelim ve bu şekilde de biraz kavuralım. Bu karışıma yemeklik doğradığımız domatesleri de katalım ve azıcıkta onları kavuralım. Artık salçamızı da ilave edelim ve kokusu çıkınca ardından fasulyeleri süzüp bu karışıma ilave edelim. En son olarakta pul biber, karabiber ve gerekiyorsa tuzunu da katarak, sıcak suyunu tercihimize göre ekleyelim ve altını kısarak 20 ile 25 dakika kadar pişirelim. Soğansız kuru fasulyeyi servise sunalım. 

Afiyet olsun...   

Yayınlanma Tarihi : 26.12.2016 15:37:12





Soğansız Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Soğansız Kuru Fasulye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlama...

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Köfteli Kuru Fasulye, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetle...

Ruyada Kuru Fasulye Yemek

Rüyada kuru fasulye yemek, hayırlı rüyalardan kabul edilir. Zira rüyada yemek yediğini görmek bile başlı başlına bir hayırdır. Bereketi, bolluğu, rızkın artacağını işaret eder. Alimlerin tasvirlerine göre rüyada çok yemek yemek is...

Kuzu Etli Kuru Fasulye

Kuzu etli kuru fasulye; hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir yemektir. Türk mutfağında oldukça önemli yere sahip kuru fasulye ve kuzu eti bir arada harikalar yaratır. Bizim için kuru fasulye deyince hemen aklımıza beyaz pilav, y...

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, en önemli püf noktası seçilen fasulyenin lezzetidir. Fasulye seçimi doğru ise ortaya nefis lezzetler çıkması kaçınılmazdır. Fasulyenin ince kabuklu ve beyaz olmasına dikkat etmek gerekir. Kuru fasulye Tü...

Basit Kuru Fasulye Tarifi

Basit kuru fasulye tarifi, kuru fasulye her evde pişen, sevilen bir yemektir. Türk mutfağının en fazla sevilen yemekleri arasına girmiş olan kuru fasulye, çeşitli şekillerle pişirebilir. Etli, sucuklu, kıymalı, zeytinyağlı, güveçt...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. çeşitlerle yapılm...

Kuşbaşı Etli Kuru Fasulye

Kuşbaşı etli kuru fasulye, kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kuşbaşı etli kuru fasulye bir çok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitirilemez. Bakliyat grubunda olan kuru fasul...

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi

Çanakta Kuru Fasulye Tarifi: Kuru fasulye kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Hele birde çanakta pişirildiğinde lezzetine doyum olmaz. Kuru fasulye sevmeyen var mı diye sorsak kesin herkes seviyorum diyecektir. Birde bu kuru fas...

Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi

Dana etli kuru fasulye tarifi, kuru fasulye Türk mutfağının baş tacıdır. Her mevsimde yapılan ve yenen bir yemek olsa da bazılarımız için kuru fasulye kış mevsimlerinin vazgeçilmez yemeklerindendır. Kuru fasulye birde dana eti ile...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kuru Fasulye, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018