{ "title": "2 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/2-Kisilik-Kuru-Fasulye-Tarifi-84.jpg", "date": "19.01.2024 23:49:36", "author": "Burak ÖZBİNİCİ", "article": [ { "article": "2 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fasulye yemeği Türk mutfağının en önemli ve vazgeçilmez bir yeri olan harika lezzetlerimizden birisidir. Kuru fasulye yemeğine et, sucuk, kıyam gibi çeşitli malzemeler eklenebilir ve çeşitli tatlar elde etmek de mümkündür. Kuru fasulyenin bizlere sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. İçerisinde yüksek derecede lif bulunmasından dolayı kanda bulunan kolesterolü düşürmektedir. Kalp hastalığına ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Lifli bir gıda olduğundan dolayı kalp krizini önleme etkisi bulunmaktadır. Kuru fasulye tüketimi bağırsaklarımızın çalışmasına iyi gelmektedir. Bu sebepten dolayı tüketimi oldukça yaygındır. Kuru fasulye hazırlama süresi yaklaşık olarak 25-30 dakika civarındadır.

2 kişilik kuru fasulye için gerekli malzemeler
2 kişilik kuru fasulye Nasıl Yapılır?

Fasulyemizi daha kolay pişirebilmek için, hemen 1 gece önceden fasulyemizi ıslatmamız gerekmektedir. Lakin kimi zaman suda bekletmeyi unuttuğumuzdan dolayı en pratik ve en güzel yöntemi düdüklü tencere kullanmak olacaktır. Düdüklü tencerede kuru fasulye pişirme süresi ıslatılmış bir fasulye için 20 dakika, ıslatılmayan kuru fasulye için 30 dakika civarındadır. Gelelim kuru fasulye yapımına, ilk olarak düdüklü tenceremize yağımızı koyalım. Yağımız tenceremizde kızarken bizde soğanlarımızın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Ardından tenceremizin içerisine ilave ederek kavuralım. Üzerine salçamızı ekleyelim, kavurmaya devam edelim. Islatmış olduğumuz kuru fasulyemizin suyunu süzüp, tenceremizin içerisine ekleyelim. Yaklaşık olarak 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzu kuru fasulyelerimizin üzerine ilave edelim. Tabi ıslatılmamış kuru fasulyeye bir bardak fazladan eklemeniz gerekmektedir. Ardından düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım. Tenceremiz kaynamaya başladığı zaman ocağımızın altını kısalım. Yaklaşık olarak 20 dakika civarında kuru fasulyemiz hazır hale gelecektir. Lakin düdüklü tenceremizin kapağını açmadan hemen önce çeşmemizin altında soğuk suda gezdirelim. Tenceredeki tüm havanın dışarı çıktığından eminsek kapağını açalım. Tabi kuru fasulye markanız da pişme süresine etki edecek faktörler arasındadır. Servise hazır hale gelen 2 kişilik kuru fasulyemizin üzerine karabiberimizi ve pul biberimizi gezdirelim ve servis edelim.

Afiyet Olsun.

" } ] }