{ "title": "4 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/4-Kisilik-Kuru-Fasulye-Tarifi-95.jpg", "date": "21.01.2024 16:41:21", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
4 kişilik kuru fasulye tarifi, çoğu kişi için kuru fasulye denildiği zaman akan sular durur. Kuru fasulye Osmanlıdan bu yana bizim ana yemeklerimizden biri olup sofralarımızın baş tacıdır. Aslında yapması çok kolay gibi görünen bir yemek olsa da bazı püf noktalarına dikkat edilmediği sürece lezzetli bir kuru fasulye yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Yani öylesine bir yemek gözüyle bakarsanız pek de iç açıcı lezzette bir fasulyeniz olmaz. Pek çok kişi de gaz yapmasından çekindiği için uzak durur. Ama bununda çok kolay bir çözümü var. Ayrıca baklagillerin baş tacı olan kuru fasulyeyi sofralarımızdan eksik etmemeliyiz. Özellikle de yanında turşu ve beyaz pilav da olursa muhteşem bir akşam yemeği menüsü yaratmış olursunuz.

4 kişilik kuru fasulye için gereken malzemeler
4 kişilik kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?

Kuru fasulyeleri muhakkak akşamdan ılık su ile ıslatmış olmanız gerekir. Islatılmış kuru fasulyeleri 1 tatlı kimyon ile haşlamanız gerekir. Kimyon ile haşlanmış olan fasulyelerin gazı büyük ölçüde gitmiş olacaktır. Böylelikle fasulyenin gazından çekinmenize gerek kalmaz. Ayrıca kuru fasulyeleri haşlamış olduğunuz suyu hemen döküp soğuk suya kesinlikle tutmayın. Bunu yapmamızdaki amaç fasulyelerin kabuklarının soyularak çirkin bir görüntü oluşturmamasıdır. Fasulyenin ana işlemlerini tamamladıktan sonra diğer aşamalara geçebiliriz.

Kuru fasulyeleri pişireceğimiz tencereye kuru soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Tereyağınıda ekleyip soğanı bir güzel soteleyelim. Kuşbaşı doğranmış dana etini de ilave ettikten sonra etlerin rengi dönene kadar birkaç kez çevirelim. Bu aşamada domates ve biber salçasını da ekleyerek salçaların kokusu gidene kadar kavuralım. Suyunu süzmüş olduğumuz kuru fasulyeleri de ekleyerek kendi halinde 5 dakika daha çevirelim. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ve damak tadımıza göre tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte fasulyeler ve etler yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edelim. Pişen 4 kişilik kuru fasulye tarifi yanında beyaz pilav ile servis edelim.

Afiyet olsun.

" } ] }