{ "title": "6 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/6-Kisilik-Kuru-Fasulye-Tarifi-97.jpg", "date": "19.01.2024 19:11:52", "author": "Bilal Yıldız", "article": [ { "article": "6 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi, belirli malzemelerle yemeğin standart halinden daha lezzetli bir tarif. Eldeki malzemelerle kolayca yapılabilir. Herkesin yapabileceği ölçüde bir Kuru fasulye tarifidir.

6 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi Malzemeleri
6 Kişilik Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru fasulyeleri bir gece önceden veya 6-7 saat önceden sıcak suya koyarsak gerek pişme süresi azalır gerek ise fasulye tüketilirken mideye dokunmaz. Ondan sonra soğan ve domatesler ince ince doğranır. Tencereye soğan ve domatesler konulduktan sonra yaklaşık olarak 3-4 dakika yağda hafif hafif kavrulur. Üzerine salça ve domates eklenip yine kavrulur. Ondan sonra yaklaşık 10 su bardağı sıcak su, tuz ile eklenip karıştırılır. Ondan sonra fasulyeler üzerlerine eklenip yine karıştırılır. Ondan sonra baharatlar eklendikten sonra yine karıştırılıp düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 30 dakika pişirildikten sonra ve düdüklü tencerenin mandalı indikten sonra kuru fasulye pişer. 6 kişilik tabaklara servis edildikten sonra 6 kişilik kuru fasulye tarifimiz tamam demektir.
" } ] }