{ "title": "8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/8-Kisilik-Kuru-Fasulye-Tarifi-89.jpg", "date": "20.01.2024 07:30:01", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi, Kuru fasulye kış aylarının en çok tercih edilen ve severek tüketilen sıcak sulu bir yemek türüdür. Tahılın doyurucu ve enerji veren lezzeti ile size güç ve kuvvet verir. Her evde bulunan malzemeler ile hazırlanan pratik bir yemektir. Akşamdan kuru fasulyeyi ıslatarak pişirirseniz, kuru fasulyeler daha abuk yumuşayacak ve böylelikle pişme süreci kısalacaktır.

8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi Malzemeleri
8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi, Öncelikle kuru fasulyeler musluğun altına tutularak iyice yıkanır ve üzerine ılık su eklenerek bir gece dinlendirilir. Daha sonra dinlenen kuru fasulyenin suyu süzülür ve geniş bir düdüklü tencerenin içine sıvı zeytinyağı dökülüp, ocağın altı açılır. Daha sonra kuru fasulye küçük küçük yemeklik doğranır ve içine sarımsak kabuklarını soyduktan sonra rendelenir. Daha sonra hafif pembeleşen soğanların üzerine biber salçası ve domates salçası atılarak iyice karıştırılır. Daha sonra içine kemikli et atılarak biraz daha karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra içine bir gece dinlendirmiş olduğunuz kuru fasulyeler atılarak karıştırılmaya devam edilir. Son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve tuzu atılarak karıştırılır. Baharat seviyorsanız pul biber ve karabiber de atabilirsiniz.

Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık yarım saat kadar kuru fasulyenin kokusu çıkana kadar pişirin. Kokusu çıktıktan sonra ocağın altını kapatarak pişirmeye devam edin. Yemeğin kokusunun çıkmaya başlaması yemeğinizin piştiğini gösterir. Ancak yemeğin özleşmesi ve daha iyi bir kıvama gelmesi için biraz daha kısık ateşte yemeği yakmayacak sıcaklıkta harlı harlı pişirmeniz gerekir. Daha sonra pişen kuru fasulyenin altını kapatarak ilk sıcağı geçtikten sonra şık servis tabağına doldurarak servis edin. Dilerseniz üzerine bol tereyağını eritip hafif yakarak kuru fasulyenin üzerine kaşık yardımı ile gezdirip 8 kişilik kuru fasulye tarifini servis edebilirsiniz. Böylelikle yoğun tereyağı aroması lezzetini kuru fasulyeye katacaktır. Ayrıca yanında şehriyeli pirinç pilavı hazırlayarak sunumunu yapmanızı tavsiye ederiz.
" } ] }