{ "title": "Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Dana-Etli-Kuru-Fasulye-Tarifi-57.jpg", "date": "19.01.2024 14:59:24", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Dana etli kuru fasulye tarifi, kuru fasulye Türk mutfağının baş tacıdır. Her mevsimde yapılan ve yenen bir yemek olsa da bazılarımız için kuru fasulye kış mevsimlerinin vazgeçilmez yemeklerindendır. Kuru fasulye bir de dana eti ile pişirildiğinde tam bir vitamin deposudur. Küçük büyük herkesin severek yediği bir yemektir. Özellikle et tüketmeyen kişilerin bolca tüketmesi gereken bir bakliyattır.

Dana etli kuru fasulye yapmak için gerekli malzemeler
Dana etli kuru fasulye nasıl yapılır?

Öncelikle akşamdan ıslattığımız kuru fasulyeyi üzerini aşacak şekilde su doldurup hafif pişinceye kadar haşlıyoruz. Haşladığımız kuru fasulyeyi süzüp bir kenarda bekletiyoruz. Diğer yandan da ķ üçük küçük doğranmış dana etini küçük bir tencereye koyup pişiriyoruz. Daha sonra orta boy bir tencereye bir kahve fincanı sıvı yağ koyuyoruz. Bir orta boy soğanı küp-küp doğrayıp pişinceye kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların üzerine iki adet kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp tencerede bir iki dakika çeviriyoruz. Daha sonra bu karışıma haşladığımız dana etini, bir adet rendelenmiş domatesi, domates ve biber salçalarını ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra bir tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiberi ve haşladığımız kuru fasulyeyi ekleyerek bir iki dakika daha karıştırarak tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlıyoruz. Son olarak da dana etli kuru fasulyenin üzerini iki üç parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyerek kısık ateşte dana etli kuru fasulyenin suyu özleşineye kadar pişirmeye bırakıyoruz. Pişen kuru fasulyeyi ilk sıcaklığı geçtikten sonra yanına mevsimine göre kuru soğan veya yeşil soğanla birlikte servis yapıyoruz. İsteğe bağlı olarak pirinç pilavı veya bulgur pilavıyla da servis yapılabilir.
" } ] }