{ "title": "Domatesli Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Domatesli-Kuru-Fasulye-59.jpg", "date": "20.01.2024 04:31:39", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Domatesli kuru fasulye, kuru fasulye genelde hepimizin sevdiği bir bakliyat çeşididir. Bazıları kış yemeği olarak düşünse de yazın da yenmesi gereken yemekler arasındadır, bilmem kuru bakliyatların faydalarını anlatmaya gerek var mı? O zaman bu kadar faydalı olan bir yiyecek yaz aylarında neden yenmesin ki, yazında etli olacağına domatesli yapabiliriz ve ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz, et kullanmayacağımız için zeytinyağı ile yaparak lezzetine biraz daha lezzet katarak soğuk olarak da yenilebilir.

Domatesli kuru fasulye için malzeme
Domatesli kuru fasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulyeleri orta boy bir tencereye yıkarak koyup üzerine, üzerini kapatacak şekilde su ilave ederek bir taşım kaynatınız, ocağı söndürünüz suyunu süzmeden bir kenarda bekletiniz. Ardından soğanları soyarak küçük küçük doğrayalım ve düdüklü tencere içerisine zeytinyağını koyarak içine soğanları atalım ve havucu da dış kısmını soyarak, halka şeklinde doğrayalım sonra soğanın içine atarak, soğanla birlikte kavuralım. Bir taraftan domateslerimizi rendeleyelim, kavrulmuş soğana yeşil biberi ekleyerek karıştıralım hafif kavuralım ve daha sonra biber ve domates salçasını da ilave edelim. Ardından kuru fasulyenin suyunu süzerek kavrulmuş soğana ekleyerek üzerine domatesi koyalım ve birlikte domates suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra tuz, pul biber ve şekeri ilave ederek karıştıralım ve üzerine kuru fasulyenin üzerini biraz geçecek kadar kaynak su ilave edelim, tencerenin ağzını kapatalım. Düdüklü tencere kaynamaya başlayıp tepesini çevirdikten sonra 15-20 dakika pişirelim ve ocağı söndürelim 15 dakika dinlenmeye bırakalım. Daha sonra tencerenin havasını alarak kapağını açalım. Domatesli kuru fasulyemiz hazır oldu ister sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }