{ "title": "Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/duduklu-tencerede-kuru-fasulye.gif", "date": "20.01.2024 02:18:04", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye, kış aylarının en popüler ve yediden yetmişe herkesin büyük bir keyifle tükettiği leziz bir yemek olmasının yanı sıra besleyici ve sağlıklı kuru fasulye yemeğini bir de düdüklü tencerede pişirmeye ne dersiniz. Özellikle akşamdan fasulyeleri ıslatmayı unutanlar için büyük kolaylık olarak kısa sürede hazırlayarak sevdiklerinize şahane bir kuru fasulye ziyafeti çekebilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeleri
Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencerede kuru fasulye hazırlamaya öncelikle akşamdan kuru fasulyeleri soğuk suyun içine alarak bir gece ıslanarak şişmelerini sağlayarak başlayalım. Ertesi gün ıslanarak kabaran fasulyelerin ıslama suyunu süzdürelim ve fasulyelerin üzerine yeniden su koyduktan sonra ocağa kalarak fasulyelerin haşlanmasını sağlayalım. Ardından hafifçe yumuşayan fasulyelerin haşlama suyunu süzdürdükten sonra bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra düdüklü tenceremizi ocağa koyarak ısıtalım ve ısınan tencereye 250 gr kuşbaşı doğranmış dana etlerini ilave edelim ve etler bıraktıkları kendi sularını çekinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan etlerin üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyerek yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine kabukları soyulduktan sonra incecik doğranmış 1 adet orta boy kuru soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave edip karıştırarak salçaların kokusu çıkana kadar kavuralım.

Kavrulmakta olan soğanlı harcın üzerine haşlanarak süzdürülmüş fasulyeleri ilave edip karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar kavurarak üzerini bir miktar aşacak kadar sıcak su ve yeteri kadar tuz ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatarak buharın çıkmasını bekledikten sonra tencerenin düdüğünü koyalım. Kuru fasulye yemeğimizi 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alalım ve nefis bir bulgur pilavı ile cacık eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }