{ "title": "Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Etli-Kuru-Fasulye-Nasil-Yapilir-89.jpg", "date": "20.01.2024 08:49:47", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Etli kuru fasulye nasıl yapılır, kuru fasulye etli olarak pişirilecekse iri fasulyelerden tercih etmelisiniz. Çalı, horoz gibi fasulye türleri bu tarife daha uygun olur. Kuru fasulye zeytinyağlı olarak da pişirilen bir baklagildir. Ancak arada bir etli kuru fasulyede yapmanızı öneririz. Bunun için kemiksiz fazla yağlı olmayan daha eti kullanırsanız daha iyi olur. Kuru fasulyeyi etli pişirecekseniz kuru fasulyenin fazla haşlanmaması yani dağılacak kıvamda olmaması gerekir. Ancak fasulyeler diri de kalmamalıdır. Hazırsak lezzetli bir kuru fasulye pişirmeye başlayabiliriz. Kolay gelsin.

Etli kuru fasulye için gereken malzemeler
Etli kuru fasulye nasıl yapılır?

Güzel lezzetli bir kuru fasulye yapmak için bir gece önceden kuru fasulyeleri içine biraz tuz attığınız ılık suyla ıslatın. Kuru fasulyeyi ıslatırken, haşlama suyuna biraz tuz atarsanız pişirdiğinizde daha lezzetli olur. Bu diğer baklagiller içinde geçerlidir. Sabah yemeğinizi hazırlamaya kuru fasulyeyi haşlamakla başlayın. Yalnız dediğimiz gibi fasulyeler çok pişmesin. Yeterince pişen fasulyeleri suyuyla birlikte bekletin. Sakın bu aşamada süzmeye kalmayın. Çünkü havayla temas eden fasulyelerin kabukları çatlayarak hemen açılmaya başlar. Bu da yemeğinizin tüm görüntüsünü bozar.

Artık etli kuru fasulyeyi pişirmeye başlayabiliriz. Tencerenin içine kuşbaşı daha etini koyarak kendi suyunda kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etin böyle iyice pişmesi gerekiyor. Çünkü kuru fasulye pişmiş olduğundan, etin yemekle birlikte pişmesi zor olur. Eti yeterince pişirince içine zeytinyağını, yemeklik doğradığınız kuru soğanı, sarımsakları ve yeşil biberleri ilave edin. Bunları etle birlikte biraz kavurun. Domates salçasını da koyarak salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. Bu esnada yemeğin başından ayrılmayın. İçine küçük doğranmış domatesleri de atın. Biraz pişince yemekle orantılı şekilde sıcak su ilavesi yapın. Kaynayan suyun içine kur fasulyeleri süzerek atın. Yemeğin tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra altını kısarak pişmeye bırakın. Yaklaşık 20-25 dakika piştikten sonra etli kuru fasulye yemeğinizi kontrol edebilirsiniz. Muhtemelen pişmiş olacak. Daha sonra servis tabaklarına alarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Yanında cacık, pilav ve turşu ile harika bir sunum olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }