{ "title": "Etli Kuru Fasulye Oktay Usta", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Etli-Kuru-Fasulye-Oktay-Usta-22.jpg", "date": "19.01.2024 12:37:54", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Etli kuru fasulye Oktay Usta elinden çıkınca oldukça lezzetli olur. Etli kuru fasulye hali hazırda geleneksel Türk mutfağının en önemli ve ünlü yemeklerinden biridir. Yeşil Elma isimli televizyon programıyla ünlenen Bolu'lu Oktay Usta bu yemeği kendi dokunuşlarıyla zenginleştirmiştir. Oktay Ustanın en ünlü tarifleri genellikle kek türleridir. Fakat etli kuru fasulye Oktay Ustada oldukça meşhurdur. Pirinç pilavı ile servis edildiğinde tadına doyum olmaz. Oldukça besleyici ve yapımı kolaydır. Yüksek besin değerleri nedeniyle çocuklara önerilir. Karbonhidrat ve protein zengini bir yemektir. Kolesterol bakımından yüksek olduğu için küçük porsiyonlarda tüketilmesi tavsiye olunur. Evde etli kuru fasulye Oktay Usta tarifiyle hazırlamak isteyenler için birebir malzemeler ve hazırlanış şu şekildedir:

Etli Kuru Fasulye Oktay Usta Malzemeleri
Etli Kuru Fasulye Oktay Usta Nasıl Yapılır?

Tencereye kuşbaşı etlerle birlikte yarım çay bardağı kaynar su konulur. Etler suyunu çekene kadar ara ara karıştırılır. Ardından sıvı yağ dökülerek kavurma işlemine geçilir. Soğan ince ince doğranır ve tencereye konulur. Kavurma işlemine devam edilir. Sonra domatesin kabuğu soyulur ve küp-küp doğranır. Tencereye salça ile eklenir. Son olarak bir gece önceden suya bırakılmış ve haşlanmış fasulyeler, karabiber, kimyon ve tuz eklenir. Fasulyelerin üzerini geçmeyecek kadar su eklenir ve iyice karıştırılır. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 10 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
" } ] }