{ "title": "Hüsrev Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Husrev-Kuru-Fasulye-63.jpg", "date": "20.01.2024 04:05:11", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Hüsrev kuru fasulye, gizli formülü olduğuna inanılan tarifler arasında yer alır. Rize'nin Çayeli ilçesinde ilk kurulan restorandan İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde şube açana kadar büyümüştür. Rize'yi ziyaret eden herkesin mutlaka yemesi gereken tatlardan biridir. Ayrıca Rize'deki restoran diğer şehirlerdeki Hüsrev kuru fasulye restoranlarına göre daha gösterişsiz bir mekandır. Kurucusu Fahri Hüsrev adında bir girişimcidir. Kuru fasulyeden önce süt satan ve köftecilik yapan Hüsrev en son bu işte karar kılmış ve özel tarif sayesinde ün kazanmıştır. Bu nedenle de olabilir, bu yemeğin diğer kuru fasulye tariflerinden en önemli farkı sütle pişirilmiş olmasıdır. Ayrıca bu yemeğe tuz ve kuru soğan da katılmaz. Eğer dışarıda Hüsrev kuru fasulye yeme şansınız varsa mutlaka deneyin. Eğer yoksa evde denemeniz için detaylı malzeme listesi ve tarif şu şekildedir:

Hüsrev kuru fasulye malzeme listesi (4-6 kişilik)
Hüsrev kuru fasulye nasıl yapılır?

Bir gün önceden fasulyeyi 1,5 su bardağı süt, 1 çay kaşığı toz şeker ve suda katarak ıslatın. Bir gün geçince fasulyeyi süzün ve aynı miktarda su ve süt katarak pişirmek için ocağa alın. Başka bir tencerede dana kuşbaşını pişirmek için ocağa alın. Etler suyunu salıp tekrar çekince ve yumuşayınca tereyağı, salçalar ve baharatı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bu tencereyi kuru fasulye olan tencereye boşaltın. 10 dakika kadar pişirin ve fırına dayanıklı bir kaba alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Daha önceden ısıtılmış 150 derece fırına sürün ve 20 dakika kadar bekledikten sonra servis edin.

" } ] }