{ "title": "Islatmadan Kuru Fasulye Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/islatmadan-kuru-fasulye-nasil-yapilir.gif", "date": "19.01.2024 05:51:23", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "
Islatmadan Kuru Fasulye Nasıl Yapılır, diyenler için kolayca yapabilecekleri bir tarif sunuyoruz. Bütün hanımlar iyi bilirler ki ertesi günün menüsünde kuru fasulye varsa akşamdan ıslatılması şarttır. Bazı durumlarda ise akşamdan ıslatılması gereken fasulyeler unutulur ve ertesi gün menüde büyük hayal kırıklığı olur. Kuru fasulyeyi büyük beğeni ile yiyen erkekler ve çocuklar bu duruma çok bozulurlar. İşte bu tarif sayesinde hayal kırıklığına son verilecek. Kuru fasulyeyi ıslatmadan pişirmenin tek yolu ve en ekonomik yolu düdüklü tenceredir. Diğer seçenek olan normal tencerede pişirildiği taktirde ocak çok yanacağı için fasulyenin pişme aşaması oldukça maliyetli ve uzun süreli olacaktır. Bu yüzden düdüklü tencerede pişirilmesini öneriyoruz. Kuru fasulyenin saklama koşulları diğer yemekler gibi değildir. Kuru fasulye yemeği çabuk bayatlar ve hemen ekşir. Bu yüzden buzdolabı dışında saklanmasını önermiyoruz. Buzdolabında saklama zamanı sadece 12 saattir.

Kuru Fasulye Yemeği İçin Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Fasulyenin tamamını bol su ile yıkayalım cam bir kâse içerisine koyalım ve içerisine kaynar su dökelim. Bu işlemden sonra kuru soğanları doğrama işlemine geçelim. Doğrama tahtası üzerinde iki adet kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayalım. Kırmızı etin tamamını da aynı şekilde doğrayıp hazırlayalım. Biz bu işlemlerde meşgulken kuru fasulyeler bir miktar ıslanmışlardır. Düdüklü tencerenin içerisine ilk olarak tereyağını koyalım ve erimesini bekleyelim. Tereyağı eriyince tencereye sıvı yağıda koyalım ve önceden doğramış olduğumuz kırmızı etleri ekleyelim. Etleri mühürledikten sonra, yani etlerin rengi değiştikten sonra tencereye doğranmış kuru soğanı da ilave edelim. Arada bir karıştırmak şartıyla et ve kuru soğanı iyice kavuralım. Bu aşamada tencerenin içerisine 1 çay bardağı kaynar su kolalım ki kuru fasulyenin kavrulma aşamasında malzemeler tencereye yapışmasın. Sıcak su ilave ettiğimiz tencereye kâse içerisinde bulunan kuru fasulyelerin suyunu süzelim ve ilave edelim. Fasulyeleri tencerede bulunan su iyice çekilene kadar kavuralım. Tencerede var olan su bittiğinde tencerenin içerisine sırası ile tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ilave edelim. Bütün bu işlemlerin ardından en son olarak salçaları da ilave ettikten sonra yemeğin suyunu koyalım. Bu aşamada yemeğe ilave edilecek su mutlaka kaynar olmalıdır. Aksi taktirde fasulyeler sertleşir ve pişme süreleri uzar. Diğer bir dikkat edilmesi gereken şey fasulyeye yeterinde su koyduktan sonra artı olarak bir su bardağı su daha eklemektir. Çünkü bir gece önceden ıslatılmadığı için fasulyelerin şişmemiş olmaları nedeni ile çok su çekecek olmalardır. Böylece fasulyeler piştiklerinde susuz olmayacak, tam kıvamında olacaktır. Kuru fasulyenin orta harlı ya da kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Böylece güveçte pişmiş gibi lezzetli ve helmeli olacaktır.

Suyunu ilave ettiğimiz düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve 45 ila 55 dakika boyunca pişirelim. Bu verilen süreler bittiğinde düdüklünün havasını çıkarıp, kapağını açalım ve fasulyelerin pişip pişmediğine bakalım. Fasulyelerin genel durumuna bakıp ne kadar süreye daha ihtiyaçları var belirleyelim ve ona göre pişirelim. Pişme işlemini tamamladıktan sonra ıslatmadan kuru fasulye nasıl yapılır sorusu da otomatikman cevap bulmuş olacaktır. Kuru fasulye yemeği servise hazırdır.
Afiyet olsun
" } ] }