{ "title": "Kaburgalı Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Kaburgali-Kuru-Fasulye-53.JPG", "date": "20.01.2024 14:46:35", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kaburgalı Kuru Fasulye, Kuru fasulyenin doyulmaz tadını herkes bilir. Ancak kaburgalı kuru fasulyenin tadını ancak bulunduğu bölgenin yöresel tatlarını bilen bir gurme bilir. Geleneksel Türk Mutfağının vazgeçilmez yemeği olan kaburgalı kuru fasulye Osmanlıdan günümüze kadar uzanan enfes lezzetinden ödün vermemiş ve atalarımızdan bize kadar paylaşılarak ulaşmıştır. Bu eşsiz lezzeti bende sizlerle paylaşmak istedim.

Kaburgalı Kuru Fasulye Malzemeleri
Kaburgalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kaburgalı Kuru Fasulye yapım aşamasına geçmeden önce kuru fasulyelerin yumuşaması için iyice musluk altına tutarak yıkayın ve daha sonra üzerini kapatacak kadar ılık su ekleyerek bir gece suyun içinde dinlendirin. Kaburgaları yıkayarak bir tencereye alın ve biraz pişirin. Çünkü kuru fasulyeler ıslatıldığından dolayı et ile pişme süreci aynı seviyeye gelmelidir. Daha sonra geniş bir tencereye sıvı yağını ekleyin ve üzerine yemeklik küçük küçük kuru soğanı kabuklarını soyduktan sonra doğrayın. Daha sonra ocağın üzerine alarak altını yakın. Hafif sararan kuru fasulyenin üzerine önceden haşlamış olduğunuz kaburgaları da ekleyerek tahta bir kaşık yardımı ile çevirin. Etin haşlandıktan sonra biraz da yağda kızarması lezzetine lezzet katacaktır. Daha sonra içine salçaları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kaburgaları haşladığınız su, yemeğin suyunu ayarlarken lazım olacağından bir köşede bekletin. Daha sonra bir gece dinlenmiş olan kuru fasulyeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Salçayı kuru fasulyeye iyice yedirerek karıştırın. Daha sonra önce kaburganın suyunu yemeğin içine dökün ve eğer üzerini kapatmaz ise bu defa sıcak su ekleyin. Daha sonra tuzunu, karabiberini, kırmızı biberini ve pul biberini arzu edilen veya ölçüye göre ayarlayarak katın ve karıştırmaya devam edin. Yemek kaynamaya başlayınca altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık olarak bir yarım saat kadar pişme süreci vardır.

" } ] }