{ "title": "Karadeniz Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Karadeniz-Kuru-Fasulye-52.jpg", "date": "22.01.2024 00:36:45", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Karadeniz Kuru Fasulye, Herkes kuru fasulyenin doyulmaz lezzetini bilir. Ancak Karadeniz usulü kuru fasulye denince akıllar biraz karışır. Kuru fasulye yapımının aksine Karadeniz usulü kuru fasulyeyi yapmakta lezzetini ve kıvamını tutturmak da bir o kadar zordur. Geleneksel Türk mutfağına baktığımızda kuru fasulyeler bir gün önceden ılık su ile dinlendirilirken, Karadeniz mutfağında kuru fasulyeler süt ile ıslatılarak dinlendirilir. Eminim şimdiden nasıl bir tat alacağını merak etmeye başlamış olmalısınız. Ayrıca kuru fasulye sulu bir yemek olmasına rağmen Karadeniz usulü kuru fasulye bilindiğinin aksine sosu ile fırında pişerek kıvam alır. Piştiğinde damaklarda odun ateşinde pişen bir tat bırakan Karadeniz kuru fasulyeyi sizlerde evlerinizde denemenizi mutlaka tavsiye ederim. Şimdiden kolay gelsin.