{ "title": "Kavurmalı Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Kavurmali-Kuru-Fasulye-82.jpg", "date": "19.01.2024 05:09:16", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Kavurmalı Kuru Fasulye; Kış aylarımızın baş yemeklerinden biri de kuru fasulyedir. Yanına pilav ve turşuyla tadına doyulmaz bir lezzet olan kuru fasulyeyi bir de kavurmalı deneyin. Bu tarifimi de severek tekrar tekrar pişireceğinize eminim. Hadi kolay gelsin.

Kavurmalı Kuru Fasulye Malzemeleri
Kavurmalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk olarak fasulyeyi yıkayalım ve düdüklü tencereye alıp üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyalım. Düdüklünün kapağını kapatarak düdük sesini duyduktan sonra altını yarım kısalım ve 10 dakika daha ocakta tutalım. Daha sonra ocağı kapatıp kaynar suda 1 saat bekletelim. Başka bir tencereye etimizi alıp kendi suyunda pişirmeye bırakalım. Etimiz suyunu salıp çektikten sonra içine bir miktar yağ ilave edip etimizi kavuralım. Tereyağı tercih ederseniz dahada lezzetli olur. Ardından soğanı küçük küçük doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar soteleyelim ve salçaları ekleyip biraz daha kavuralım. Dinlendirdiğimiz fasulyelerimizi delikli süzgeçte süzelim ve üzerinden soğuk su geçirelim. Daha sonra fasulyeleri hazırladığımız soğanlı sosun içine ekleyelim. Son olarak üzerine de kavurduğumuz etimizi, tuzumuzu koyup iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edelim. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp düdük sesinden sonra 10 dakika daha ocakta tutalım. Yemeğimiz toplamda 20 dakikada pişiyor.

Püf Noktalarımız; Yemeğinizi hazırlarken düdüklü tencere tercih ederek hem zamandan tasarruf edip hem de daha lezzetli pişmesini sağlamış olursunuz. Ayrıca yemeğinizi sıcak su kullanarak hazırlarsanız yine lezzetli ve de çabuk pişmesini sağlarsınız. Diğer bir ayrıntı ise fasulyenizi kaynadıktan sonra soğuk değil de sıcak suda bekletirseniz şişkinlik yapmamasını sağlarsınız.

Afiyet olsun.
" } ] }