{ "title": "Kiymali Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/kiymali-kuru-fasulye.gif", "date": "19.01.2024 09:05:59", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kıymalı kuru fasulye: Kıyma eşliğinde yapılan kuru fasulye herkes tarafından bilinmektedir ki çok daha lezzetlidir. Kıymalı kuru fasulye özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Hemen hemen herkesin severek ve beğenerek yediği kuru fasulyenin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Sizde kuru fasulyeyi kıymalı bir şekilde yapmak istiyorsanız ve bugün yemekte kıymalı kuru fasulye olsun diyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı kuru fasulye için gerekli malzemeler
Kıymalı kuru fasulye nasıl yapılır?

Öncelikle kuru fasulyeyi bol suyla yıkayarak bir gece önceden fasulyeleri ıslatıp. Bir gece su içerisinde bekleyen kuru fasulyeleri tekrar yıkayarak düdüklü tencere içerisine koyun ve ocağın altını açın. Üzerine bir miktar su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kuru fasulye haşlanırken sizde soğanları soyarak küçük bir şekilde doğrayın sonrasında biberleri yıkayarak soğana uyum sağlayacak şekilde küçük doğrayın. İçerisine doğranan biberleri de ilave ederek ayrı bir tavanın içine zeytinyağını ve tereyağını da ekleyerek ocağın altını yakın, kısık ateşte kavurun. Soğan pembe bir hal alınca kıymayı ilave ederek karıştırın. Kıymalarda piştikten sonra domatesi kıyma içerisine rendeleyin. Domates salçasını ve kırmızı toz biberi de ekleyin ve karıştırın. 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın. Artık düdüklü tencerede haşlanan fasulyenin altını kapatarak düdüklü tencerenin havasının bitmesini bekleyin. Düdüklü tencerenin havası bitince kapağı açarak fasulyenin ilk suyunu dökün. Sonra kuru fasulyeleri yıkayarak tencere içerisine tekrar su doldurun ve tava içerisindeki karışımı su içerisine ilave edin. Kuru fasulyelerin üzerini 4 parmak suyun geçmesi yeterli olacaktır. Son olarak tuz kıvamı da ayarlandıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını tekrar yakın. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra kuru fasulyenin altını kapatın ve biraz dinlendirin. Artık servis yapabilirsiniz. Kıymalı kuru fasulye hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }