{ "title": "Kuru Fasulye Salatası", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/kuru-fasulye-salatasi.gif", "date": "19.01.2024 22:44:00", "author": "ezgi kılıç", "article": [ { "article": "
Kuru Fasulye Salatası: Eğer baklagillerden salata yapmak istiyorsanız kuru fasulyeyi rahatlıkla salata yapmak için kullanabilirsiniz. Hem protein açısından zengin hem de lezzetli olan bu tarifi evinizde alternatif bir salata olarak tercih edebilirsiniz. Eğer siz ya da misafirleriniz vejetaryen ise bu salatayı evinizde kolay bir şekilde yaparak ailenizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilir onlara güzel bir lezzet sunabilirsiniz.

Kuru Fasulye Salatası Malzemeleri
Kuru Fasulye Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle 2 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıyoruz. Islattığımız 2 su bardağı kuru fasulyeyi bir orta boy tencerenin içerisine koyarak iyice haşlıyoruz. Haşladığımız kuru fasulyeyi bir kenara alarak salata malzemelerini hazırlamaya başlıyoruz. Salata malzemelerini hazırlamak için ilk olarak 2 adet domates, 4-5 adet taze soğan, 2 adet salatalık, yarım demet dereotu ve yarım demet maydanozu bütün tozlarından ve kirlerinden iyice arındıracak şekilde yıkıyoruz. Yıkadığımız salata malzemelerini salata yapmadan önce iyice kuruluyoruz. Daha sonra derin bir salata kasesinin içerisine yarım demet maydanozu, yarım demet dere otunu ve 4-5 adet taze soğanı ince bir şekilde doğruyoruz ve salata kasesinin içerisine boşaltıyoruz. Daha sonra yine salata kasesinin içerisine 2 adet domatesi ve 2 adet salatalığı da küp-küp olacak şekilde doğrayarak içine koyuyoruz. Koyduğumuz malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Karıştırdığımız malzemelerin üzerine 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ya da tercihe göre Meksika fasulyesini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Salata kasesinin içinde bulunan malzemeleri bir kenara koyarak bir kenarda bekletiyoruz. Bu sırada salata için sosu hazırlamaya başlıyoruz. Salata sosu için bir kabın içerisine yarım limonun suyunu sıkarak koyuyoruz. Yine kabın içerisine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ve 1 tatlı kaşığı tuz ya da tercihe göre deniz tuzunu koyarak karıştırıyoruz. Bir kenarda beklettiğimiz salatayı servis etmeden yaklaşık 10-15 dakika önce içerisine hazırladığımız sosu dökerek servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }