{ "title": "Kuru Fasulye Tatlısı", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/kuru-fasulye-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 16:35:12", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kuru Fasulye Tatlısı, değişik ve farklı lezzetler arayanlar için mükemmel bir lezzet. Kuru fasulyeden tatlı tatmayanlar için biraz düşündürücü olabilir aslında. Ancak bu tatlıyı denedikten sonra iyi ki yapmışım dedirtecek kadar muhteşem olan bu lezzeti sizlerin de denemesini ısrarla tavsiye ediyorum.

Kuru Fasulye Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Çikolata Sosu için
Veya
Üzeri için
Kuru Fasulye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kuru fasulye tatlısı hazırlamaya bir gece önceden 1,5 su bardağı kuru fasulyeyi ıslatarak başlayalım. Bir gece ıslanan fasulyeleri ertesi gün ıslama suyunu dökerek basınçlı tencereye alıp üzerini 2 parmak kadar aşacak kadar yeniden su ilave ederek ocağa koyalım. Ardından basınçlı tencerede 15-20 dakika kadar haşlayalım. Haşlanan fasulyeleri hafif sulu olacak şekilde rondodan geçirerek püre şekline getirelim. Hazırlanan fasulye püresinin çok kuru olmamasına dikkat edin.

Daha sonra karıştırma kabına 2 su bardağı toz şeker ve 3 adet yumurtayı ilave edip mikser yardımıyla karışım kar haline gelene kadar çırpalım. Üzerine 3 çorba kaşığı tereyağını ufak parçalar şeklinde bölerek ilave edelim ve tereyağı eriyinceye kadar çırpalım. Üzerine 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi ve püre şekline getirilmiş kuru fasulyeleri ilave ederek karışımı iyice karıştırarak harmanlayalım. Hazır hale gelen karışımı dikdörtgen veya kare cam bir tepsinin tabanına yağlı kâğıt serdikten sonra dökerek yayalım. Ardından fırınımızı 160 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirerek fırından alalım.

Fasulye tatlımızın çikolatalı sosu için uygun bir tencereye yarım kg süt, 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı kakao ve 1 su bardağı toz şeker ilave ederek karışımı ocağa alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı oluncaya kadar pişirerek ılınması için bekletelim. Bu arada sosun üzeri kaymak tutmaması için ara sıra karıştırmaya ihmal etmeyelim. Muhallebi ılıdıktan sonra ılıyan fasulye tatlısının üzerine gezdirerek dökelim ve üzerini istediğiniz şekilde ceviz içi, fındık, fıstık, Hindistan cevizi veya meyve parçacıklarıyla süsledikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
(Ayrıca muhallebi yerine arzuya göre 100 gr çikolatayı benmari usulü ile eritip üzerine 100 ml kreme ilave ederek çırpın ve elde edilen çikolatalı sosu muhallebi yerine fasulye tatlısının üzerine dökerek servis yapalım.)
" } ] }