{ "title": "Kuru Fasulye Yemeği", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/kuru-fasulye-yemegi.gif", "date": "21.01.2024 03:44:16", "author": "Derya Erdoğan", "article": [ { "article": "Kuru fasulye yemeği, 150 yıl kadar önce 19. Yüzyıl sonlarında bugünkü bilinen şekliyle mutfağımıza girer. 1964 senesinde The Sunday Mirror gazetesinde dünya mutfaklarıyla ilgili yapılan bir haberde Türkiye kısmında \"Türkler en çok kuru fasulye yemeği ile pilav seviyorlar\" şeklinde yazılmış ve bu haberin akabinde gazetelerimizde \" Türklerin milli yemeği kuru fasulyedir\" şeklinde başlıklar atılmış ve neticesinde kuru fasulye yemeği \"milli\" kelimesi ile bütünleşerek halk arasında \"milli\" yemek olarak anılmaya başlamıştır. Aslında Meksika'da yüzyıllardır en çok tüketilen ve Güney ve Orta Amerika'nın geri kalan yerlerinde de üst sıralarda tercih edilen besin kuru fasulyedir. Et gibi lifli, proteinli ve doyurucu yapısı, ancak etten daha ucuz olması sebebi ile kuru fasulye Fransızlar tarafından \"yoksulun eti \" olarak adlandırılmıştır. Günümüzde ise kuru fasulye artık eskisi kadar ucuz değildir.