{ "title": "Kuru Soya Fasulyesi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/kuru-soya-fasulyesi.gif", "date": "20.01.2024 17:22:09", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kuru Soya Fasulyesi, mucize bir bitki olan kuru soya fasulyesinin insan sağlığı için çok önemli olduğunun altını çizmek istiyoruz. Asırlar öncesinde Doğu Asya civarlarında rastlanan soyanın mucize bir bitki olduğunu önce Çinliler keşfetmişler ve soya o günden sonra Asyalıların beslenme alışkanlığına tercih ettikleri yiyecekler arasında devrim yaratmış. Besleyici değeri oldukça fazla ve tüketim alanı çok çeşitli olan soya fasulyesi protein bakımından da çok zengin içeriğe sahiptir. Bunların yanı sıra bol miktarda fosfor, kalsiyum ve demir mineralleri ile A, D, P ve E vitamini içerir. Ayrıca diğer mineraller ve B vitaminlerini bünyesinde barındırır. Soya fasulyesinin sağlığımız için faydalarına da göz atacak olursak, sindirimi hızlandırarak hazmı kolaylaştırmasının yanı sıra kabızlığı önler. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve kişilerde zihin yorgunluğunun iyileşmesine yardımcı olarak enerji verir. Ayrıca kandaki kolesterolü dengede tutarak damar ve kalp rahatsızlıklarından korunmayı sağlar. Ayrıca daha pek çok hastalık için iyi gelmektedir. Son derece sağlıklı bir besin olan kuru soya fasulyesinin onlarca pişirme şekli vardır bunlardan bir tanesinin tarifini birlikte hazırlayalım.

Kuru Soya Fasulyesi

Kuru Soya Fasulyesi İçin Gerekli Malzemeleri
Kuru Soya Fasulyesi Nasıl Yapılır?

Kuru soya fasulyesi hazırlığımıza bir gece öncesinden 1 su bardağı kuru soya fasulyesini ıslatarak başlayalım. Bir gece suyun içinde bekleyen fasulyelerin ıslama suyunu ertesi günü süzdürerek dökelim ve fasulyelerin üzerine tekrar yeteri kadar su ilave ederek ocağa koyarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlayalım.

Fasulyeler haşlanırken bizde iç harcını hazırlayalım. Uygun bir tencereye 4 çorba kaşığı zeytinyağı veya soya yağı ilave ederek ocağa koyalım ve yağ ısındıktan sonra üzerine 1 adet kuru soğanı ve 2-3 diş sarımsağı ince yemeklik doğrayıp ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavrulmaya bırakalım. Kavurduğumuz soğan ve sarımsakların üzerine kabuklarını soyarak yemeklik doğranmış 1 adet domates, 1 adet havuç ve kırmızı, yeşil biberleri ilave ederek sebzeler diriliklerini yitirinceye yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar kavuralım. Kavrularak hazır hale gelen iç harcı diğer tencerede haşladığımız fasulyelerin üzerine haşlama suyunu dökmeden üzerine ekleyerek karıştıralım ve tuzunu kontrol ederek tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık olarak 50-55 dakika kadar pişirerek ocaktan alalım. Hazır hale gelen kuru soya fasulye yemeğimizin üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }