{ "title": "Kuru Yeşil Fasulye Kavurması", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Kuru-Yesil-Fasulye-Kavurmasi-24.jpg", "date": "21.01.2024 14:33:02", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "
Kuru Yeşil Fasulye Kavurması; Tazesinden oldukça farklı bir tadı bulunmaktadır. Normal taze fasulye pişirir gibi kırarak kurutur. Uzunlamasına, keskin bıçak yardımı ile 3 veya 4 ince parçaya ayırarak kurutulur. Bu şekilde uzunlamasına kurutulmuş şekilde kurutularak kavrulacak şekle getirilir.

Kuru Yeşil Fasulye Kavurması Malzemeleri
Kuru Yeşil Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

Yeşil fasulye kuruları suda yıkanır. Tencereye konulup üzerine su eklenerek kaynatılır. Tavaya bir miktar yağ konulur. Kuru soğanlar ufak bir şekilde doğranır. Soğanlar pembeleşince salça konulur ve salça ile kavrulur. Yaklaşık olarak 30 dakika kaynatılmış olan fasulyelerin pişip pişmediği kontrol edilir. Fasulyeler pişmiş ise süzülür. Fakat suyun bir kısmı dökülmeyip, daha sonra kullanılmak üzere ayrılmalıdır.

Süzülmüş olan fasulyeleri, hazırlanmış olan soğan harcına konulur. Salçayla kavrulana kadar karıştırılır. Ayrılmış olan fasulyelerin suyundan 1 su bardağı konulur. Bir süre kadar kapağı kapalı halde bu şekilde pişirilir. Suyunu tam çekmeden kapağı kapatılır. Fazla sulu bir şekilde bırakılmayıp servis edilir.
" } ] }