{ "title": "Kuşbaşı Etli Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Kusbasi-Etli-Kuru-Fasulye-26.jpg", "date": "20.01.2024 19:10:48", "author": "manolya ugur", "article": [ { "article": "Kuşbaşı etli kuru fasulye, kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kuşbaşı etli kuru fasulye birçok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitirilemez. Bakliyat grubunda olan kuru fasulye oldukça sağlık açısından yararlıdır. Yapılan kuşbaşı etli kuru fasulye yapılışı çok zaman almayacak pratik bir yemek türüdür. Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan fasulye özellikle çocukların tüketmeleri geren bir yemektir.

Kuru fasulye yüksek değerde bir protein deposudur günümüzde diyetisyenler tarafından hastalara mutlaka listelerde eklenerek yenilmesi tavsiye edilir. Sağlık sorunu yaşayan yüzlerce kişinin kolesterolünün düşmesine yardımcı olan kuru fasulyenin insan vücudu için yararı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kalp hastalıkları, bağırsak düzenlemesi, gibi birçok sağlık sorununu çözmesinde yardım eden kuru fasulyenin görüntüsünden büyük faydalara sahip olduğu bilinmektedir. Özellikle hamile ve çocukların bol tüketmeleri gereken besin kaynağıdır. Kuru fasulye içinde bulunan A, B9, B5, C gibi önemli mineraller bulunmaktadır.

Kuşbaşı etli kuru fasulye için gerekli malzemeler
Kuşbaşı etli kuru fasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulye yapılmadan bir gün öncesi akşamından bir kap içinde ıslatılarak bırakılır. Ertesi gün bir tencereye alınarak haşlanır, haşlanan kuru fasulye süzülür. Geniş bir tencere içine kuşbaşı eti az suyla pişirilir. Ardından suyu çekilince üzerine yağı salçası ilave edilir, kuru fasulye dökülür ve tekrar kavrulur. Kavrulan etle fasulyenin üzerine soğan ve domates eklenir kavrulmaya devam edilir. İyice kavrulan malzemelerin üzerine baharatları eklenerek suyu ilave edilir 25 dakika pişmeye bırakılır. 25 Dakika sonra kuşbaşı etli kuru fasulye servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }