{ "title": "Kuşbaşılı Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/kusbasili-kuru-fasulye.gif", "date": "21.01.2024 01:43:20", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kuşbaşılı Kuru FasulyeTarifi, etli kuru fasulye yemeği soğuk kış günlerinin vazgeçilmez önemli yemekleri arasında yer almaktadır. Hemen hemen her evde farklı şekiller de pişen bu leziz yemeği her bayan kendine özgü olarak pişirir. Kimi çömlekte, kimi odun ateşinde, kimi düdüklü tencerede pişirerek sevdiklerine sunar. Bizde bu tarifimizde kuşbaşılı kuru fasulye tarifini sizler için derledik. Oldukça mükemmel bir lezzete sahip olan kuşbaşılı kuru fasulye ile sizlerde sevdikleriniz için harika sofralar kurabilirsiniz.

Kuşbaşılı Kuru Fasulye Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Kuşbaşılı Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuşbaşılı kuru fasulye yemeğimizi hazırlamaya ilk olarak yarım kg kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatarak başlayalım. Sabaha kadar suyun içinde bekleyerek şişen fasulyelerin ıslama suyunu döktükten sonra üzerine yeniden soğuk su ilave ederek ocağa koyalım ve fasulyeler hafifçe yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanarak yumuşayan fasulyelerin haşlama suyunu süzdürüp bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra basınçlı tenceremizi ocağa koyduktan sonra içine 250 gr kuşbaşı doğranmış dana etlerini ekleyelim ve etler kendi sularını bırakıp çekene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan etlerin üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ederek tereyağın erimesini bekledikten sonra üzerine 1 adet kabukları soyularak ince yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip karıştırarak pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırarak salçaları da birkaç dakika kadar kavuralım.

Ardından kavrulmakta olan salçaların üzerine haşlanarak süzdürülmüş kuru fasulyeleri ilave edip karıştıralım ve 5 dakika kadar kavuralım. Daha sonra fasulyelerin üzerini 2 parmak kadar aşacak kadar sıcak su ilave ederek yemeğimizin tuzunu kontrol ederek basınçlı tenceremizin kapağını kapatalım. Basınçlı tencerenin kapağı kapandıktan sonra kuru fasulye yemeğimizi 20-25 dakika kadar veya (Basınçlı tencerelerin pişirme süreleri değişebilmektedir bu nedenle pişirme süresini kendi tencerenizin pişirme süresine göre ayarlayabilirsiniz) pişirip ocaktan alalım ve yanında pirinç veya bulgur pilavı eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }