{ "title": "Kuzu Etli Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Kuzu-Etli-Kuru-Fasulye-98.JPG", "date": "21.01.2024 13:47:15", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Kuzu etli kuru fasulye; hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir yemektir. Türk mutfağında oldukça önemli yere sahip kuru fasulye ve kuzu eti bir arada harikalar yaratır. Bizim için kuru fasulye deyince hemen aklımıza beyaz pilav, yanında da turşu gelir. Bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Özellikle doğru fasulyeyi seçerseniz harika bir yemek yapmış olursunuz. Şimdiden tüm bayanlara kolay gelsin.

Kuzu etli kuru fasulye tarifi için gereken malzemeler
Kuzu Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuzu etli kuru fasulye yapımına başlamadan önce ispir fasulyesini yıkayarak 1 gece önceden ılık süt ve su karışımı ile ıslatın ve serin bir yerde bekletin. Yemeği pişirmeye başlamadan evvel ıslatılan fasulyelerin suyunu süzün ve hafif yumuşayana kadar suda haşlayın. Haşlanırken ara sıra üzerine soğuk su ilave ederseniz fasulyelerin üzerine çıkanları suya batar ve hepsi aynı seviyede haşlanır. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün.

Derin bir toprak çömleğin içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuşbaşı doğranan etleri ekleyerek biraz soteleyin. Üzerine yemeklik doğranan kuru soğanı ve sivri biberi de katarak kısık ateşte biraz daha kavurun. Çömleğin içerisine biber ve domates salçalarını, haşlanmış kuru fasulyeleri, kuru domates ve biber kurularını ikiye bölerek ilave edin ve hafif kavurun. Diğer tarafta yemeğin suyunu kaynatın ve çömleğe boşaltın. Çömleği önce yüksek ateş üzerinde kaynayana kadar bekletin ve sonra ocağı en kısık ateşe ayarlayarak pişirmeye devam edin. Çömleğin ağzını da alüminyum folyo ile sıkıştırarak iyice kapatın. Yemeğin yavaş pişmesi sayesinde daha lezzetli olacaktır. Arada bir yemeğin suyunu kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Pişmeye yakın yemeğe tuz ve baharatlarını da ilave edin. Pişince dinlenmesi için biraz bekletin. Kuzu etli kuru fasulyeyi yanında bol tereyağlı pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }