{ "title": "Naneli Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Naneli-Kuru-Fasulye-Tarifi-36.jpg", "date": "21.01.2024 00:52:44", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Naneli Kuru Fasulye Tarifi, Kuru fasulye her şeyden evvel Türk mutfağının en sevilen ve olmazsa olmazı yemeklerinden birisidir. Kuru fasulye özellikle de sağlık içinde ve zinde bir yaşam sürmek adına en doğru seçimdir. Kuru fasulye en iyi lifli besindir. Uzun senelerdir kuru bakliyatlar hakkında çeşitli birçok bilgiler sunulmuştur. Özellikle de kuru fasulye bu bakliyat çeşitlerinden birisidir tam bir protein deposudur. Türk diyetisyenleri haftada en az bir defa kuru fasulye yemenizi tavsiye eder iken Amerikalı diyetisyenler Türk diyetisyenlere bu konu hakkında destek gelmektedir. Bakliyatın insan sağlığı sağlığı üzerinde saymak ile bitirilemeyecek kadar çok yararı vardır. Kuru fasulyenin unu ile yemeği sağlık bakımından oldukça önemlidir. Özellikle de kuru fasulyenin unu vücut güzelliği için kullanılır. Cilt rengini açmakta olan önemli maskelerin içerisinde yer almaktadır. Kuru fasulyenin o enfes yemeği davet sofralarının en sevilen ve vazgeçilmez yemekleri arasında yer alır. Hakkı ile yapıldığı müddetçe herkesin beğenisi toplamaktadır. Kuru fasulye hem yemeğinden hem de unundan faydalanması gerekli olan insan sağlığı için önemi oldukça büyük olan yemek çeşitlerinden birisidir. Biz bugün sizle çok farklı bir kuru fasulye yapacağız naneli kuru fasulye harika bir lezzet mutlaka deneyin hadi başlayalım.

Naneli Kuru Fasulye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Naneli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Yemeği yapmadan önce kuru fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün kuru fasulyeleri süzün ve bir kenara alın. Daha sonra tereyağını tava içine alın ve eritin eriyen yağın içine küçük, küçük yemeklik şeklinde doğramış olduğunuz kuru soğanları ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanların üstüne biber salçasını ve yine yemeklik doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin. Bir dakika kadar beraber kavurun ve kuru fasulyeleri ilave edin. Kuru fasulyelerin üstünü geçecek kadar suyu ilave edin sonra tuz ayarını da yapın ve pişmeye bırakın. Kuru fasulyeler iyice yumuşayana dek pişirin. Daha sonra tam üç dal naneyi kenara alın ve yıkayın, iri, iri kıyın. Kuru fasulyenin içerisine ilave edin. Son beş dakika daha pişirdikten sonra da ocaktan indirin. Ayırmış olduğunuz nane yaprakları ile süsleyin ve sıcak, sıcak yanında turşu ve pirinç pilavı ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

" } ] }