{ "title": "Normal Tencerede Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Normal-Tencerede-Kuru-Fasulye-61.jpg", "date": "20.01.2024 03:00:44", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Normal tencerede kuru fasulye, klasik pişirme yöntemidir. Kuru fasulye bildiğiniz gibi bizim kültürümüzün bir parçası olan yemeklerden biridir. Yanında kuru soğan ile çok güzel giden bu yemeğimiz aşırı gaz yapma özelliğinden dolayı hep bir yerlerde konu olmuştur. Düdüklü tencerede kuru fasulye pişirmek, normal tencerede kuru fasulye pişirmeye göre biraz daha çabuk olmaktadır. Düdüklü tencerede basınç daha fazla olduğu için kuru fasulyelerin pişme süresi de kısalmaktadır.

Normal Tencerede Kuru Fasulye İçin Malzemeleri
Normal Tencerede Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle malzemelerimizin ön hazırlığını yapalım. Soğanları soyup ince ince doğrayalım. Sarımsağı da doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup onları da ince ince doğrayalım. Sivri biberleri ortadan ayırmadan yuvarlak yuvarlak doğrayalım. Şimdi sıvı yağı tencereye koyalım ardından etleri tencereye atıyoruz ve yüksek ateşte 2-3 dk. Çevirelim. Peşinden soğanları ve sarımsağı atalım. Etler, soğan ve sarımsak iyice özdeşleşerek pişsinler. Peşinden sivri biberi de atalım. Malzememizin içerisine kekik, pul biber ve kara biberi de ilave ettikten sonra bir kez daha çevirip domatesleri atalım. Onlarda pişmeye başladığında salçayı ilave ediyoruz. Son aşamada kuru fasulyeleri de atarak bir tur çeviriyoruz ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Bu aşamadan sonra artık kaynayacak ve kontrollü bir şekilde pişmesini sağlayacağız. Fasulyenin cinsine göre pişme süresi gösterecektir. Sıcak su bulundurmaya devam ederseniz suda isteyebilir. Ortalama 45 dk. Ya yakın pişme süresi olabilir. Zaten bu sürede etler de iyice yumuşamış olacaktır. Normal tencerede pişen kuru fasulye tarifimiz bu kadar. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. İyi günler.
" } ] }