{ "title": "Oktay Usta Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Oktay-Usta-Kuru-Fasulye-92.jpg", "date": "19.01.2024 14:12:53", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Oktay usta kuru fasulye, Kuru fasulye tarifi besin değeri oldukça yüksek ve aynı zamanda içinde barındıran vitamin ve mineral deposu bir tariftir. Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen sıcak ve lezzetli bir tencere yemeğidir. Bütün aile kuru fasulye pilav ikilisini çok seviyordur eminim. Geleneksel lezzetlerinden olan kuru fasulye pilav vazgeçemediğiniz lezzetlerin başında yer almaktadır. İsterseniz bu muhteşem kuru fasulye tarifinı hemen sizlerle paylaşalım.

Oktay Usta Kuru fasulye Malzemeleri
Kuru fasulye nasıl yapılır?

Öncelikle kuru fasulye tarifine başlamadan önce mutlaka bir gece önceden fasulyeleri suyun içinde ıslanıp açılması için bekletin. Eğer unuttuysanız 4-5 saat önceden de suda bekletebiliriz. Ertesi gün fasulyeleri sudan çıkarın ve suyu dökün. Ardından tekrar su koyup düdüklü tencere veya normal tencerede kaynatın. Pişip pişmediğini ağzınıza alarak anlayabilirsiniz. Fasulyeler haşlandıktan sonra süzgece çıkararak bekletin. Başka bir taraftan bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve yağını ekleyip eritin. Daha sonra soğanları yemeklik doğrayarak biraz kavurun. Üzerine domates salçası ve biber salatası ekleyin ve karıştırın sonra küp doğranmış domatesleri ilave edin. Biraz kavrulduktan sonra üzerine tuzu ve sıcak suyu ilave edip kaynamasını bekleyin ve sonra üzerine haşlanmış kuru fasulyeleri ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık olarak 9-10 dakika daha kaynatın. İyice özleşmesini bekleyin. Ocaktan almadan hemen önce eğer koymak isterseniz bir baharat türü varsa ekip ocağın üzerinden alın ve altını kapatın. Daha sonra bir servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Oktay Usta kuru fasulye tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }