{ "title": "Pastırmalı Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/pastirmali-kuru-fasulye(1).jpg", "date": "21.01.2024 05:18:23", "author": "Kambay", "article": [ { "article": "Pastırmalı Kuru Fasulye İçin Malzemeleri
Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Pastırmalı kuru fasulye yapmaya karar verdiğiniz günün bir gün öncesi 2 su bardağı kuru fasulyeyi bir tencereye koyun ve kapağını kapatarak sabaha kadar bekletin. Ertesi gün kuru fasulyeyi bol suyla yıkadıktan sonra teflon bir tencereye koyun ve üzerini çok geçmeyecek şeklide su koyarak yarım saat kaynatın. Fasulyeler kaynadıktan sonra ocaktan alın 5-6 saat bekletin. 2 adet soğan ve 2 diş sarımsağı ince ince doğrayın ve teflon tencereye 2 yemek kaşığı ilave ederek orta ateşte kavurmaya başlayın.

5 adet biberi çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve tencerenin içine ilave ederek karıştırmaya devam edin. 2 yemek kaşığı salçayı da ilave ederek bir süre daha karıştırın. 5 adet domatesi küp-küp doğrayıp tencereye koyun ve 10 dakika daha karıştırın. Başka bir tencereye 5 su bardağı su koyarak kaynatın. Kaynamış olan suya fasulyeleri ve 10 adet dilim pastırmayı.

İnce ince doğrayıp ilave edin, 10 dakika kaynamasını bekleyin. Kaynamış olan fasulye ve pastırmayı tencerenin içine ilave edip 1 tatlı kaşığı tuz dökerek orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Pastırmalı kuru fasulye yemeği hazır. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }