{ "title": "Sade Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/sade-kuru-fasulye.gif", "date": "19.01.2024 20:29:33", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Sade kuru fasulye yemeği, et sevmeyenler için ideal olsa gerek. Özellikle sağlık açısından faydalı olan kuru fasulye, etli, pastırmalı, sucuklu, kemikli ve sade olarak pişirilmektedir. Eğer akşam güzel bir sade kuru fasulye yemeği hazırlamayı düşünüyorsanız yanına etli pilav, cacık veya söğüş salata yapıp güzel bir sunum yapabilirsiniz.

Sade Kuru Fasulye Malzemeleri
Sade Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru fasulyeleri bir kabın içerisine alalım ve üzerine su ilave edip bir gece suyun içerisinde bekletelim. Eğer böyle bir imkânınız yok ve acele olarak yemeği pişirmek istiyorsanız kuru fasulyeleri derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar ılık su ilavesi yapın. Ocağın altını orta harlı olacak şekilde açıp fasulyeleri 15 dakika kadar pişirin. 15 dakika sonrasında ocağın altını kapatalım ve fasulyelerin üzerine soğuk su ilavesi yapıp tencerenin kapağını kapatalım.

Fasulyelerin kabarmasını bekleyelim ve 5 dakika sonra düdüklü tencereye ya da normal tencereye yağ ilavesi yapalım. Ocağın altını açıp yağları ısıtalım ve margarin eriyince tencereye yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyelim. Soğanları yumuşayana kadar pişirelim ve ardından tencereye salçaları aktarıp kaşıkla karıştırarak kavuralım. Salçaları kavurduktan sonra suyu süzülen kuru fasulyeleri tencerenin içerisine alalım. Üzerine kırmızı pul biber ve tuz ilavesi yapıp karıştıralım.

Kuru fasulyelerin üzerine 5 parmak geçecek kadar sıcak su ilavesi yapıp tencerenin kapağını kapatalım. Bu şekilde sade kuru fasulye yemeğimizi 30 dakika kadar pişirelim. Tencerenin kapağını açıp fasulyelerin yumuşayıp, yumuşadığını kontrol edelim ve eğer istenilen kıvama gelmiş ise ocağın altını kapatıp sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }