{ "title": "Soğansız Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Sogansiz-Kuru-Fasulye-78.jpg", "date": "20.01.2024 02:13:06", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Soğansız Kuru Fasulye; Kuru soğanı sevmeyen arkadaşlar için önerilebilir. Ancak şu da bir gerçektir ki kuru soğan ve fasulye harika bir ikilidir. Kuru soğan neredeyse her yemeğe girer ve Türkler için vazgeçilmez bir sebzedir. Lezzet ve de besleyicilik bakımından oldukça önemlidir. Kuru fasulyeyi sadece pişirirken içine koymak değil, yenildiği zamanda yanında çiğ olarak veya salatanın içinde soğan tüketmek çoğu kişinin vazgeçemediği bir alışkanlıktır. Bütün bu anlattıklarımız kuru soğanı sevenler içindi tabiki. Ancak soğanı sevmeyenler için şimdi soğansız kuru fasulye tarifimizi verelim. Soğan yerine baharatlarla biraz tatlandırmaya çalıştık. Hadi kolay gelsin.

Soğansız Kuru Fasulye Malzemeleri
Soğansız Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle bu tarifimize başlamak için size tavsiyemiz kuru fasulye pişireceğiniz zaman akşamdan kuru fasulyenizi ılık suyun içinde mutlaka kabarması için bekletin. Yaptığınız bu işlem kuru fasulyenin gazının suya geçmesini sağlayacak, aynı zamanda çabukta pişecektir. Fasulyenizin daha lezzetli olması için diğer bir tüyo ıslatırken tuz da ilave edin. Akşamdan ıslarttığımız kuru fasulyeleri süzekten geçirelim ve bir tencereye alalım. Ardından içine tekrardan sıcak su ve tuz ilave ederek haşlamaya bırakalım. Haşlandıktan sonra suyuyla beraber bir köşede bekletelim. Daha sonra kuşbaşı etleri de bir tencereye alalım ve kendi suyunda biraz pişirelim. Şimdi yemeği yapacağınız tenceremize zeytinyağımızı alalım ve biraz kızınca içine küçük doğradığınız sarımsağı ilave edelim ve biraz kavuralım. Ardından yemeklik doğradığımız yeşil biberi ve kuşbaşı etleri ekleyelim ve bu şekilde de biraz kavuralım. Bu karışıma yemeklik doğradığımız domatesleri de katalım ve azıcıkta onları kavuralım. Artık salçamızı da ilave edelim ve kokusu çıkınca ardından fasulyeleri süzüp bu karışıma ilave edelim. En son olarak da pul biber, karabiber ve gerekiyorsa tuzunu da katarak, sıcak suyunu tercihimize göre ekleyelim ve altını kısarak 20 ile 25 dakika kadar pişirelim. Soğansız kuru fasulyeyi servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }