{ "title": "Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Sucuklu-Kuru-Fasulye-Tarifi-77.jpg", "date": "19.01.2024 22:30:37", "author": "Burak ÖZBİNİCİ", "article": [ { "article": "Sucuklu Kuru Fasulye; Türk mutfağının son yüzyılı kuru fasulye olmaksızın anılamaz. Fasulyesinin kurutulmuş içleriyle yapılan bu yemek, bu yüzyıla damgasını vurmuştur dense yeridir. Kuru Fasulye etli, köfteli vb. Çeşitlerle yapılmaktadır. Bu tarifimizde sucuklu kuru fasulyemizi yapacağız.

Sucuklu Kuru Fasulye İçin Malzemeleri
İç Malzemeleri
Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Bir gece önceden derin bir kapın içerisine kuru fasulyeler ıslatılmak için konur. Fasulyelerin 3-4 katı kadar su eklemelisiniz. Bir çay kaşığı tuz ekleyin. Ertesi gün fasulyeleri süzünüz ve düdüklü tencereniz varsa kuru fasulyeleri 25 dakika, 1 tane kesme şeker ekleyerek iyice haşlayın. Eğer düdüklü tencereniz yoksa tabanı ince derin bir tencerede, üzerine 3 katı kadar su ekleyerek orta dereceli ateşte bir buçuk saat haşlayın (Geç pişen fasulyeler için geçerli bir süredir). Haşladığınız fasulyelerin suyunu süzün ve atın. Soğanı küp-küp doğrayın, zeytinyağında orta ateşte yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyin ve bir dakika daha kavurma işlemine devam edin. Fasulyeleri ekleyip, ardından iki bardak sıcak su ekleyin ve kısık ateşte bir saat pişirin (İnatçı kuru fasulyeler için geçerli bir süredir). Eğer düdüklüde yapıyorsanız bu süre on beş dakikadır ve sucukları da eklemek gerekir. Eğer Tencerede yapıyor iseniz fasulyenin pişmesine yakın sucukları tavada bir miktar kızartıp, fasulyeye ekleyiniz. İşlemler tamamlandıktan sonra kısa bir süre soğumaya bıraktıktan sonra servis tabaklarına koyarak servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }