{ "title": "Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/tereyagli-kuru-fasulye.gif", "date": "21.01.2024 17:11:46", "author": "Ayşe Benli", "article": [ { "article": "Tereyağlı kuru fasulye tarifi hemen her Türk kadınının yapabiliyor oluşuyla, özellikle erkeklerimiz tarafından ayrıca çok sevilmesiyle bilinir. Yemek kültürümüzün yapı taşları arasında yer alan kuru fasulye Türkiye'nin belli yörelerinde lokantalar tarafından da yapılır. Üzerinde isim yapmış mekanlarımıza ev sahipliği yapan kuru fasulyenin en yakın arkadaşı da başka bir sevdiğimiz tat olan pilavdır.

Tereyağlı Kuru Fasulye Malzemeleri
Tereyağlı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru fasulyeler 5 saat önceden derin bir kap içerisinde suya alınır ve bekletilir. Lezzetli bir kuru fasulyenin sırlarından biri, fasulyenin bir gün öncesinden ıslatılmak üzere hazırlanması ve bekletilmesidir. Islatılmadan da yapılabilmesiyle bilinir fakat bu farklı bir tariftir. Eğer ıslatılarak yapılan bir tarifse ne kadar önceden ıslatılırsa o kadar başarılı olacağı bilinmelidir. Kuru fasulyenin ıslatılması tamamlandıktan sonra yıkanır ve süzülür, tencereye alınır. Üzerine su eklenerek haşlanmaya bırakılır.

Ayrı bir tencerede kuru fasulye dışındaki malzemelerin kavrulma işlemlerinin yapılması gerekir. Kuzu etleri sıvı yağ ve tereyağının konulduğu tencerede kavrulmaya başlanır. Bu sırada soğanlar yemeklik olarak doğranır ve kuzu etlerinin yanına kavrulmak üzere sarımsakla birlikte eklenir. Soğanın kavrulması tamamlanınca soyulup küp-küp doğranan domatesler, biberle birlikte karışıma eklenir. Biber salçası, domates salçası ile son olarak et suyu ve sıcak suda konarak pişmeye bırakılır.

Kuru fasulyelerin haşlanması tamamlanınca içerisindeki sıcak su ile bekletilmemesi gerekir, Suyu süzülmeli ve üzerine fasulye üzerine bir bardak soğuk su konmalıdır. Kuzu eti karışımının bulunduğu tenceredeki kavrulma ve pişme işlemleri büyük oranda tamamlandıktan sonra buradaki malzemeler kuru fasulye üzerine eklenir. Tuzu da eklenerek yemek pişmeye bırakılır. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra servis edilir.

Tereyağlı kuru fasulye tarifi bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulye ile güzel olmasının yanında pişmesinin ardından bir gün sonra daha da lezzetleniyor oluşuyla bilinir.
" } ] }