{ "title": "Toprak Güveçte Kuru Fasulye", "image": "https://www.kurufasulye.gen.tr/images/Toprak-Guvecte-Kuru-Fasulye-56.jpg", "date": "19.01.2024 23:16:07", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Toprak Güveçte Kuru Fasulye, baklagiller familyasından olan kuru fasulye başlı başına bir protein zenginidir. Bünyesinde barındırdığı lifli yapısı ve bitkisel protein kaynağı sayesinde vejetaryen beslenenlerde sağlıklı bir besindir. Bu nedenle sağlıklı beslenmeyi sağlayan diyetlerde tercih edilen kuru fasulye anorganik tuzlar bakımından zengin olmasından dolayı sinirlerin ve kemik yapısının güçlenmesini sağlamaktadır. İnsan sağlığı açısından da oldukça faydalı olan kuru fasulye yemeği pek çok kişi tarafından beğenilerek tüketilen ve kış aylarının aranan yemekleri arasında gelmektedir. İnsan sağlığı içinde birçok faydası olan kuru fasulye yemeğinin lezzetine lezzet katmak için bir de toprak güveçte denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz.

Toprak Güveçte Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeleri
Toprak Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza ilk olarak bir gece önceden fasulyeleri bir tencereye alarak üzerine ılık su ve bir miktar tuz ilave ederek ıslatarak başlayalım. Ertesi gün fasulyelerin ıslama suyunu süzdürerek tekrar tencere içerisine alalım ve üzerini iki parmak aşacak kadar su ilave ederek haşlamaya bırakalım. Fasulyeler dağılmayacak şekilde haşlandıktan sonra, suyunu süzdürüp bir kenarda bekletelim. Toprak güveç tenceremizi ocağa alarak tereyağı ekleyerek yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın içine kuşbaşı eti koyup etler bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim.

Ardından kavrulmakta olan etlerin üzerine kuru soğanı yemeklik doğrayarak ilave edip, pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine domates ve biber salçasını ilave ederek birkaç dakika salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuralım Daha sonra domateslerin kabuklarını soyarak yemeklik doğrayıp güvece ilave edelim. Yeşil biberleri de aynı şekilde yemeklik doğrayıp güvece ekledikten sonra tüm harcı karıştırarak üzerine kuru fasulyeleri, karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştıralım. Ardından fasulyelerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ekledikten sonra toprak güveç tenceresinin ağzını ilk önce alüminyum folyoyla kapladıktan sonra kendi kapağını da folyonun üzerine kapatarak toprak güveçte kuru fasulyeyi kısık ateşte pişmeye bırakalım. Yemeğimiz kısık ateşte pişeceği için 35-40 dakika kadar pişmesi gerekmektedir. Verilen sürenin sonunda yemeğimizi ocaktan alarak sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }