Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları

Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları, kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği ve millet olarak büyük bir keyifle yediden yetmişe severek yediğimiz harika bir yemektir. Lif açısından ve besleyici değeri bakımından çok zengin içeriği olan Kuru fasulyenin isteğe bağlı olarak yapılan pek çok çeşidi vardır. Bunlar arasında kuşbaşılısı, kemiklisi, pastırmalısı, acısızı, acılısı çömlekte pişeni gibi daha sayamadığımız pişirme şekilleri vardır.
Bu kadar çok pişirme alternatifi olan kuru fasulye yemeğinin de daha lezzetli olması için bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalarına birlikte göz atalım.

Kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi baklagillerin gaz yapmasını önlemek için akşamdan ıslatılması gereklidir. Bu nedenle kuru fasulyede akşamdan ıslatılır. Ancak ıslatılan fasulyenin ilk suyu bir iki saat sonra dökülerek yeniden üzerine su konulmalıdır. Yeniden konulan suyun içinde bir gece bekleyen fasulyelerin suyu tekrar değiştirilmelidir. Aksi halde gaz ve şişkinlik yaparak rahatsızlık verebilir. Değişik tariflerde ise ıslama suyuna bir miktar tuz veya karbonat atılabilir.

Kuru fasulye yemeğine asıl lezzetini veren soğan, et, domates, birkaç tane sivri biber ve salça gibi malzemelerinde kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle özellikle kuru fasulye cinsine ve ette de dana kuşbaşı etini kullanın ve imkânınız varsa toprak güveç tencere veya bakır tencere kullanılarak pişirilen kuru fasulye yemeğiniz daha da lezzetli olacaktır.

Kuşbaşılı Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kg kuru fasulye
  • 250 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Kuşbaşılı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?


Kuru fasulye yemeğimizin hazırlığına bir gece önceden yarım kg kuru fasulyeleri soğuk suda ıslatarak başlayalım. Islattığımız fasulyelerin ıslama suyunu 1-2 saat beklettikten sonra süzdürerek dökelim ve fasulyelerin üzerine yeniden su koyarak sabaha kadar bekletelim. Ertesi gün fasulyelerin ıslama suyunu yeniden süzdürerek fasulyeleri uygun bir tencereye alarak üzerine yeniden su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlamaya bırakalım. Fasulyeler haşlanırken bizde iç harcı hazırlamak için öncelikle kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ince yemeklik şeklinde doğrayalım. Ardından domatesin kabuklarını soyup küp-küp doğrayalım, Sivri biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra doğrayarak bekletelim.

Tüm malzeme hazır hale geldikten sonra uygun bir tencereyi ocağa alarak içine 2 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek yağı iyice eritelim. Üzerine 250 gr kuşbaşı eti ekleyerek etler bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan etlerin üzerine doğranmış soğanları ilave ederek soğanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım. Adından kavrulmakta olan soğanların üzerine doğranmış domates ve sivri biberleri ekleyip birkaç dakika kavuralım. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ve 1 çorba kaşığı biber salçası ekleyerek salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan etli harcın üzerine haşlanarak iyice suyu süzülen fasulyeleri ekledikten sonra karıştıralım ve 5 dakika kadar da fasulyeleri kavuralım. Daha sonra fasulyelerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve yeteri kadar tuz ilave edip tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde yarım saat kadar pişirdikten sonra ocaktan alarak pilav ve cacık eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.
23.01.2024 06:58:20
Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları"
evet mehmet arkadasimizin sorusuna cevap gelmedi halen sarimsagi ne yapacaz
halil ibrahim . 26.01.2018
Tarifiniz hoş ama Malzemlerin içerisinde 1 diş sarımsak yazmışsınız da fasülye pişti ama tarifte yer olmadığı için sarımsak elimizde kaldı ne yapalım.
Mehmet PAMUK . 26.07.2017

Kuru Fasulye

Kuru fasulye, özellikle kış aylarında tüketilen, vitamin değerlerinin ve vücuda faydalarının çok olduğu bilinen yararlı bir bakliyat türüdür. Ülkemizde ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru Fasulye, pişirmeye başlamanın ilk aşaması, Kuru Fasulyenin kalitesiyle başlar. Kuru Fasulye mutlaka yeni mahsul ürünü olmalıdır.Yeter...
Devamını Oku

Rüyada Pişmiş Kuru Fasulye Görmek

Rüyada Pişmiş Kuru Fasulye Görmek: Rüyada kuru fasulye görmek genel anlamda, rüya sahibi kişinin bir iş değişikliği yaşayacağına, hanesine bolluk ve ber...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye Tarifi

Konserve kuru fasulye tarifi, özellikle öğrenci, ev hanımı veya iş kadını herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tarif. Aniden gelen konuklar için konserve kur...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Islatmadan Kuru Fasulye Nasıl Yapılır, diyenler için kolayca yapabilecekleri bir tarif sunuyoruz. Bütün hanımlar iyi bilirler ki ertesi günün menüsünde ...
Devamını Oku

Normal Tencerede Kuru Fasulye

Normal tencerede kuru fasulye, klasik pişirme yöntemidir. Kuru fasulye bildiğiniz gibi bizim kültürümüzün bir parçası olan yemeklerden biridir. Yanında kuru ...
Devamını Oku

10 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi

10 kişilik kuru fasulyenin tarifi, Türk milletin kış aylarında yemek listesinin başında yer almakta. Genelde kalabalık veya evine misafir çağıranlar kış ayla...
Devamını Oku

İspir Kuru Fasulye

İspir Kuru Fasulye, Erzurum ili ispir ilçesinde yetiştirilen ve yöresel bir lezzet olan ispir kuru fasulye ülkemizde yetişen fasulyeler arasında en popü...
Devamını Oku

Etli Kuru Fasulye

Kuru fasulye Türk mutfağımızda en başta gelen ana yemek olarak yerini her zaman korumuştur. Yörelere göre kuru fasulye çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Kur...
Devamını Oku

6 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi

6 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi, belirli malzemelerle yemeğin standart halinden daha lezzetli bir tarif. Eldeki malzemelerle kolayca yapılabilir. Herkesin yapa...
Devamını Oku

Rüyada Etli Kuru Fasulye Görmek

Rüyada Etli Kuru Fasulye Görmek, Rüyada etli kuru fasulye görmek her zaman hayırlı olarak yorumlanır. Ama bazen rüyadaki diğer nesneler ile bir arada düşünül...
Devamını Oku

Pişmeyen Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir

Pişmeyen kuru fasulye nasıl pişirilir, kış aylarının ve mutfakların vazgeçilmezi olan kuru fasulye son derece vitamin deposudur. Her mutfak hanımının yaptığı...
Devamını Oku

3 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi

3 kişilik kuru fasulye tarifi: Kuru fasulyenin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle pilav eşliğinde eşsiz bir lezzete kavuşmakta...
Devamını Oku

2 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi

2 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi, Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulye yemeği genelde pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Kuru fas...
Devamını Oku

Rüyada Kuru Fasulye Pilav Yemek

Rüyada kuru fasulye pilav yemek, rüyayı gören kişinin sevinilecek bir haber almasına ve mutlu günler yaşamasına olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin ...
Devamını Oku

Soğansız Kuru Fasulye Tarifi

Soğansız kuru fasulye tarifi, kuru soğanı sevmeyenler için önerilebilir. Ancak kuru soğan ve fasulye harika bir ikilidir. Kuru soğan her yemeğe lezzetini ver...
Devamını Oku

Rüyada Kuru Fasulye Görmek

Rüyada kuru fasulye görmek, rüyayı gören kişinin yeni işlere atılacağına işarettir. Aynı zamanda işlerinde atacağı adımlarda izleyeceği yolu tarif eder....
Devamını Oku

8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi

8 Kişilik Kuru Fasulye Tarifi, Kuru fasulye kış aylarının en çok tercih edilen ve severek tüketilen sıcak sulu bir yemek türüdür. Tahılın doyurucu ve enerji ...
Devamını Oku

1 Tabak Taze Fasulye Kaç Kalori?

1 tabak taze fasulye kaç kalori, Taze fasulye sıkça sofralarda görülen hemen hemen herkes tarafından sevilen bir yemektir. Genellikle sofralarda pilav eşliği...
Devamını Oku

Tereyağlı Kuru Fasulye Tarifi

Tereyağlı kuru fasulye tarifi hemen her Türk kadınının yapabiliyor oluşuyla, özellikle erkeklerimiz tarafından ayrıca çok sevilmesiyle bilinir. Yemek kültürümüzün y...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Rüyada Pişmiş Kuru Fasulye Görmek
Konserve Kuru Fasulye Tarifi
Islatmadan Kuru Fasulye Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024