10 kişilik kuru fasulyenin tarifi, Türk milletin kış aylarında yemek listesinin başında yer almakta. Genelde kalabalık veya evine misafir çağıranlar kış aylarında 10 kişilik kuru fasulye pişirmekte. Hem maliyeti az hem daha sağlıklı ve protein değeri çok yüksek. Özellikle diyet yapanların haftada en bir kere kuru fasulye tüketmesi gerekmekte.
Kuru fasulye lifli gıda olduğu için sağlıklı ve dinç bir hayat sürdürmenizi sağlar. Kuru fasulyeyi sadece bakliyat olarak düşünmeyin çünkü kuru fasulyenin unu da yapılmakta. Yapılan un genellikle vücut ve cilt açan birçok maskeler de kullanılır. Kuru fasulye pişirmenin bazı püf noktaları vardır. İyi bir kuru fasulye pişirmek için, fasulyeleri iyice yıkayın ve bir gün önceden suda bekletin su yüzüne çıkmış olan köpükleri alın. Daha sonra kuru fasulyeyi biraz haşlayın. Kuru fasulye pişirirken dikkat edilmesi gerek diğer bir püf nokta haşlanmış olan kuru fasulyenin üzerindeki köpükleri alarak gaz oluşumunu en aza indirmek. Kuru fasulyenin faydalarında ve püf noktaların da bahsettik sıra geldi kalabalık ailesi olanlar için 10 kişilik kuru fasulye tarifi vermeye.