3 kişilik kuru fasulye tarifi: Kuru fasulyenin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle pilav eşliğinde eşsiz bir lezzete kavuşmaktadır. Doyurucu ve besleyicidir. Besin değeri yüksek olan kuru fasulye içeriğinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle vücudun ihtiyacı olan değerleri kişiye temin etmektedir. Geniş bir aileye sahip olmayanlar için 3 kişilik kuru fasulye tarifini birazdan sizler için paylaşacağız.
Herkes tarafından sevilerek yenen bu yemeği bugün sofralarınızda görmek istiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.
Öncelikle fasulyeleri üzerine biraz su ilave ederek, bir gece bekletin. Sonra kuru fasulyenin suyunu süzerek temiz bir sudan geçirin. Bir tencere içerisine koyarak üzerine tekrar su ekleyin. Daha sonra ocağın altını açarak kuru fasulyeleri haşlamaya başlayın. Kısık ateşte en az 35 dakika kadar haşlayın. Kuru fasulyeler haşlanırken sizde soğanı soyarak ayrı bir tava içerisine tereyağını ilave ederek soğanları kavurun. Soğanlar kavrulup hafif pembe bir renk alınca domates salçasını ekleyerek 2 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Daha sonra ocağın altını kapatarak bekletin.
Tencere içerisinde kaynamakta olan kuru fasulyeler yumuşayınca ocağın altını kapatarak sarı suyunu süzün. Haşlanan fasulyeleri bir sudan geçirerek tekrar tencere içerisine alın. Tencere içerisindeki kuru fasulyeler üzerine tekrar su ekleyerek soğan salça karışımını ilave edin. Ocağın altını açarak artık kuru fasulyeyi pişirmeye bırakın. Yemeğin tuzunu da serpiştirerek 20 dakika kadar pişirin. Artık 3 kişilik kuru fasulye hazır. Tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.