Fasulyeleri bir gün önceden ıslatın. Akşam ıslatıp ertesi gün pişirebilirsiniz. Bir gün önceden ıslatılmış fasulyeyi uygun büyüklükteki tencerede haşlıyoruz. Çok haşlamamaya dikkat edin. Fasulyelerin dağılmaması gerekiyor. 250 gram kuşbaşını içinde yağı eritmiş olduğumuz güvece boşaltıyoruz. Et suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen etin üzerine doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. Soğan ile eti kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlar pembeleşince doğradığımız domatesleri, sivri biberi ve salçayı ilave ediyoruz.
Bu şekilde biraz kavuruyoruz. İnce ince doğradığımız sarımsakları ekliyoruz. Haşladığımız fasulyeleri de ilave ettikten sonra sıcak suyu üzerine boşaltıyoruz. Yemeğin miktarına göre suyun ölçüsünü ayarlayabilirsiniz. Kimyon, tuz ve pul biberi de ilave ettikten sonra güvecin kapağını kapatıyoruz. Ocakta biraz kaynattıktan sonra, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına güveci sürüyoruz. Fasulyeler pişene kadar fırında pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 45 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Yemeğiniz piştikten sonra dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.
Güveçte etli kuru fasulye yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun.