Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır
Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır, Genellikle öğrenci, ev hanımı ya da iş kadını herkesin kolay bir şekilde yapabileceği tariflerden birisidir. Aniden gelen misafirler için konserve kuru fasulye yemeği çabuk bir şekilde hazırlanan yemeklerden bir tanesidir. Bu durum da hem ev sahibi olarak sizin hem de misafirlerinizin mutlu olmasına sebep olacaktır.
Aniden gelen misafirler karşısında kendinizi mahcup olmuş ve çaresiz hissediyorsanız çeşitli konserve ürünlerini evinizde bulundurmanızda oldukça fayda olacaktır. Sürekli bir şekilde konserve ürünleri kullanmanızı pek tavsiye etmiyor olsak da acil durumlar için birkaç konserve ürünleri bulundurmanız size kolaylık sağlayacaktır.
Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi İçin Malzemeleri- 500 gr konserve kuru fasulye
- 200 gram kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 adet orta boy kuru fasulye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kadar margarin
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yemeğin pişeceği tencereyi ocağın üzerine alıyoruz ve ocağın altını kısık ateşe ayarlayıp, tencereyi çok hafif ısıtıyoruz. Isınmış olan tencerenin içerisine, yemeklik doğanmış olan etleri ilave ediyoruz ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz.
Kavrulan etlerin üstüne yağları ekleyip birkaç dakika kadar yağın içerisinde etleri biraz kavuruyoruz. Etler hafif kızardıktan sonra, kuru soğanın kabuklarını soyuyoruz minik parçalar şeklinde doğruyoruzve etlerin içine koyup, kavurma işlemine devam ediyoruz. Soğan parçaları yumuşakdıktan sonra üzerine rendelenmiş domatesleri ekliyoruz. Biber ve domates salçasını da tencereye ekledikten sonra karıştırıyoruz ve harcı birkaç dakika kadar kısık ateşin üzerinde karıştırıp soteliyoruz. Konserve de bulunan kuru fasulyeyi bir süzgecin içerisine alıp ılık su ile temiz bir şekilde yıkıyoruz. Yıkanmış olan haşlanmış konserve kuru fasulyeyi tencereye koyup üzerine tuz ve baharatları ekliyoruz.
Bu şekilde harcı biraz kavurup, tencerede bulunan harcın üzerine sıcak su ekleyerek, tencerenin altını kısıyoruz. Yemeğimizi ağır ateşte 5 dakika kadar pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Hazırlanmış olan haşlanmış konserve kuru fasulye tarifi servis için hazır haldedir. Bu arada yemeğin yanında dilerseniz, söğüş salata ve pirinç pilavı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 11:27:36
Haşlanmış Kuru Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|