Kemikli Etli Kuru Fasulye
Kemikli Etli Kuru Fasulye; Kemik suyu ya da kemikli eti sürekli çocuklarımıza yedirmeye çalışalım. Kemik içerisindeki iliğin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Bulunmaz bir nimet diyebiliriz. Bugün ki tarifimde Türk mutfağında oldukça beğenilen kuru fasulyenin etli kemikli tarifini sizlerle paylaşacağım. Dilerseniz paylaşalım.
Kemikli Etli Kuru Fasulye Malzemeleri- 300 gram kemikli kuzu eti
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 tane kuru soğan
- 1, 5 çorba kaşığı domates salçası
- Yarim çorba kaşığı biber salçası
- Yeterince sıvı yağı
- Bir çimdik kimyon
- Tuz
Kemikli Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?
Akşamdan suya koyduğumuz kuru fasulyemizi ertesi gün bir taşım kaynatalım.
Kaynarken üzerinde biriken köpüğü alalım ki gazı tamamen çıksın. Fasulyemiz kaynarken biz bu arada düdüklü tenceremize kemikli etlerimizi alıyoruz. Rengi dönünceye kadar güzelce kavuruyoruz. Ardından yağını koyup küp-küp doğradığımız soğanlarımızı ilave ediyoruz. Soğanımız pembeleşince salçalarımızı da ilave edip biraz kavurup ardından fasulyemizi koyuyoruz. Bu işlemden sonra karıştırmayalım ki fasulyelerimiz dağılmasın. Üzerini geçecek kadar suyunu koyup tuzunuda ayarlayalım. Son işlem olarak da bir çimdik kimyon ilave edelim ve ortalama yarım saat (Düdüklü tencerenizin pişirme süresine göre değişir) pişirelim. Kemikli etli kuru fasulyeniz hazır olacaktır.
21.01.2024 02:09:14
Kemikli Etli Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|