Kemikli Kuru Fasulye Tarifi
Kemikli Kuru Fasulye Tarifi, genellikle kuru fasulye sonbahar ve kış aylarında hemen hemen her evde pişer ve her hanımında kendine özgü bir pişirme şekli vardır. Birçok değişik türde pişirilen fasulye yemeğinin çeşitleri arasında güveçte fasulye, pastırmalı kuru fasulye, kuşbaşılı kuru fasulye çeşitleri oldukça popüler ve sevilen çeşitler arasındadır.
Bunların yanı sıra kuru fasulye yemeğini bir de kemikli etle yapmanızı sizlere ısrarla tavsiye ediyorum. Fasulye ve kemikli etin muhteşem aromasıyla birleşen kemikli kuru fasulye tarifi ile sofralarınızı ziyafete çevirebilirsiniz.
Kemikli Kuru fasulye Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri- Yarım kg kuru fasulye
- 300 gr kemikli kuzu eti
- 1 adet iri boy kuru soğan
- 2-3 adet sivri biber
- 1 adet orta boy domates
- 1,5 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
Kemikli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Kemikli kuru fasulye tarifi hazırlamaya öncelikle yarım kg kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatarak başlayalım. Bu sürenin sonunda ıslama suyunu dökelim ve fasulyelerin üzerini 2 parmak aşacak kadar su ilave edip ocağa koyalım. Ardından haşlamaya bıraktığımız kuru fasulyeler hafifçe yumuşadıktan sonra ocaktan alıp haşlama suyunu döktükten sonra fasulyeleri bir kenarda beklemeye bırakalım.
Daha sonra basınçlı tenceremizi ocağa koyarak ısıtalım ve içine 300 gr kemikli kuzu etini ilave edip etler kendi sularını bırakıp çekene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan kemikli etlerin üzerine 1,5 çorba kaşığı tereyağı ve 3 çorba kaşığı sıvı yağ ekledikten sonra tereyağın erimesini sağlayalım. Bir adet iri boy kuru soğanın kabuklarını soyup ince yemeklik doğrayarak etlerin üzerine ekleyerek soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Kavrulmakta olan soğanların üzerine 2-3 adet sivri biber ve 1 adet domatesin kabuklarını soyup iri dilimler şeklinde doğrayarak ilave ederek diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası ilave edip karıştırarak salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurduktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştıralım. Hazır hale gelen kemikli harcın üzerine haşlayarak bir kenarda beklettiğimiz haşlanmış fasulyeleri ekleyip karıştırdıktan sonra fasulyeleri 4-5 dakika kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan fasulyelerin üzerini 2 parmak kadar aşacak kadar sıcak su ilave edip basınçlı tencerenin kapağını kapattıktan sonra 20-25 dakika kadar pişirerek tencereyi ocaktan alalım. Pişerek hazır hale gelen kemikli kuru fasulye yemeğimizin yanında bulgur pilavı ve cacık eşliğinde sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
21.01.2024 05:49:20
Kemikli Kuru Fasulye Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|