Kuru fasulyemizi daha erken pişmesi için akşamdan ıslatalım.
Sabah fasulyelerimizi süzüp soğuk sudan geçirelim. Ardından yağımızı tencereye alalım ve biraz kızınca yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip yağda kavuralım. Daha sonra yemeklik doğradığımız biberlerimizi de atalım. İyice kokuları çıktıktan sonra tuzumuzu da katıp iyice öldürüyoruz. Hemen ardından salçalarımızı da ekleyip onu da ezdikten sonra koku iyice yayılınca, fasulyemizi ilave edip bir iki dakika daha kavuruyoruz. En son olarak da sıcak suyumuzu ve bir miktar tuz daha ekliyoruz. Eğer zamanınız varsa
kırmızı biberli kuru fasulyenizi kısık ateşte pişirin (Daha da lezzetli olacaktır) zamanınız yoksa da düdüklü tencereyi tercih edebilirsiniz.
Afiyet olsun.