Konserve Kuru Fasulye Tarifi
Konserve kuru fasulye tarifi, özellikle öğrenci, ev hanımı veya iş kadını herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tarif. Aniden gelen konuklar için konserve kuru fasulye yemeği çarçabuk hazırlanır. Bu durum da hem sizin hem de konuklarınızın mutlu olmasına vesile olacaktır. Çat kapı gelen misafirler karşısında kendinizi sürekli çaresiz hissediyor iseniz konserve ürünleri evinizde bulundurmanız da fayda olacak.
Her zaman konserve ürünleri kullanmanızı pek tavsiye etmesek de acil durumlar için birkaç konserve ürünler bulundurmanızda da fayda olacaktır.
Konserve Kuru Fasulye Tarifi Malzemeleri- 400 gr konserve kuru fasulye
- 100 gr kuşbaşı et, sucuk veya pastırma (Tercih size kalmış)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tane rendelenmiş domates
- 1 tane orta boy kuru fasulye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 şeker kaşığı karabiber
Konserve Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak yemeğimizin pişeceği tencereye ocağın üzerine alalım ve ocağın altını kısık ateşte açıp tencereye hafifi ısıtalım. Isınmış olan tencerenin içerisine küp doğanmış etleri ilave edelim ve etler suyunu verip çekene kadar kavuralım. Kavrulan etlerin üzerine yağları ekleyip birkaç dakika kadar yağın içerisinde etleri kavuralım. Etler hafif kızarınca kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ortadan ikiye kesip minik parçalar halinde doğrayalım.
Doğranmış olan soğanı etlerin yanına alıp kavurma işlemine devam edelim. Bu aşama da soğan parçaları yumuşayınca üzerine rendelenmiş domatesi ilave edelim. Biber ve domates salçasını da bu aşamada tencereye ilave edip karıştıralım ve harcı bir dakika kadar kısık ateşin üzerinde karıştırarak soteleyelim.
Konserve de bulunan kuru fasulyeyi bir kevgirin içerisine alıp ılık su ile güzel bir şekilde yıkayalım. Yıkanmış olan kuru fasulyeyi tencereye aktarıp üzerine tuz ve baharatları serpiştirelim.
Bu şekilde harcı bir iki dakika kadar kavuralım ve tencerede bulunan harcın üzerine sıcak su ilavesi yapıp tencerenin altını kısalım. Yemeğimizi kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirip ocağın altını kapatalım. Hazır hale gelen konserve kuru fasulye tarifi servis için hazırdır. Bu arada yemeğin yanında arzu ederseniz söğüş salata ve pirinç pilavı düşünebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Dip Not; Konserve kuru fasulye tarifi hazırlarken biz içerisinde et kullandık eğer arzu ederseniz etin piştiği aşama da et yerine sucuk, pastırma veya kıyama kullanabilirsiniz. Tercih tamamen damak zevkinize kalmıştır.
20.01.2024 08:53:14
Konserve Kuru Fasulye Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|