Kuru Fasulye Çorbası
Kuru Fasulye Çorbası, bildiğimiz gibi Kuru Fasulye yemeğini herkes bilir pilav ile uyumu da dillere destandır.
Kuru Fasulye çorbası da lezzeti ile damaklara adeta şölen tadı vermektedir. Hem süper lezzeti hem de çabuk hazırlanışı ile ev hanımlarının vazgeçilmez.
Seçimidir. Özellikle kış mevsiminin hem ısıtan hem de ağız tatlandıran Kuru Fasulye Çorbası içinde barındırdığı malzeme bolluğu ile de her zaman sofralardaki yerini almıştır.
Kuru Fasulye Çorbasının Malzemeleri 6 kişilik- 1 Su bardağı haşlanmış Kuru Fasulye
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet küçük kereviz kökü
- 1 adet ufak boyutta patates
- 2 adet havuç
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 adet çarliston biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kadar un
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 bardak su (Su bardağı)
Üzeri için- 1 avuç maydanoz
- 2 dilim kızarmış ekmek
Kuru Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır?
Bir tencerenin içine zeytinyağını dökelim sonra rendelemiş olduğumuz soğanları tencere ilave edip zeytinyağında kavurmaya başlayalım.
Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayalım domates dışındaki tüm sebzeleri tencereye ilave ederek kavurmaya devam edelim sonra domatesi ekleyip.
10 dakika daha kavuralım sonra üzerine yavaş yavaş unu dökerek kavuralım önce salçayı ve sonra da suyu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
İyice kaynadıktan 3-4 pişirip üzerine fasulyeyi ve baharatları ekleyip 5 dakika kadar daha pişirip altını kapatalım.
Servis yapmadan önce maydanozu ve kızarmış ekmeği ufak parçalara ayırıp çorbanın üzerine ekleyelim ve servis yapalı.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 11:54:08
Kuru Fasulye Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|