Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru Fasulye, pişirmeye başlamanın ilk aşaması, Kuru Fasulyenin kalitesiyle başlar. Kuru Fasulye mutlaka yeni mahsul ürünü olmalıdır.
Yeteri kadar Kuru Fasulye ayıklanıp temizlendikten sonra, plastik olmayan bir kabın içerisinde, en az bir gece önce, kuru Fasulyelerin üzerini 5. 6 parmak aşacak kadar ılık su, koyularak, ıslatılmalı dır.
Kuru Fasulyeleri ıslattığımız bu suyu üç dört saatte bir değiştirmek daha sağlıklı olacaktır. Çünkü bu ıslatma aşaması hem Kuru Fasulyedeki tarımsal atıkların temizlenmesini hem de Kuru Fasulyenin daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.
Kuru Fasulyenin gaz yapması nasıl önlenir?- Pişirmeden önce Kuru Fasulyeleri ıslattığımız suyu süzüp, bir güzel yıkadıktan sonra, Fasulyeler bir tencerenin içine alınır. Üzerini üç dört parmak aşacak kadar sıcak su ilave edilir. Orta ateşte beş dakika kaynatılıp, altı kapatılır. Tencerenin kapağı kapalı vaziyette yarım saat kadar kabarması beklenir. Bu işlem Fasulyenin gazını alarak hem hazmının kolay olmasını hem de Fasulyenin daha güzel pişmesini sağlar.
- Haşlama aşamasında Kuru Fasulyenin içine katacağınız, yarım çay kaşığı karbonat gazını almanızı sağlar. Ayrıca bu işlem bir türlü pişmek bilmeyen inatçı Fasulyelerin de daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır.
Kuru Fasulye ıslatılmadan nasıl pişer?
Islatmayı unuttuğumuz Kuru Fasulyemizi daha çabuk pişirebilmek için, pişireceğimiz kadar, Kuru Fasulyeyi tencerenize alıp, üzerini aşacak kadar ılık su, ilave ediyoruz.
Daha sonra yarım su bardağı kadar süt ekleyip, 15. 20 dakika beklettikten sonra suyunu süzerek, haşlanmak üzere tencerenize alabilirsiniz. Eğer vaktiniz çok az ise düdüklü tencere tercih edebilirsiniz.
Not: Kuru Fasulye kesinlikle ıslatıldığı su ile pişirilmez. Haşladığınız su ile pişirmeniz de hiçbir sakınca yoktur. Üstelik daha lezzetli ve besleyici olur.
20.01.2024 11:47:32
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|