- 2 tane yumurta
- Yarım kg.
Süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 50 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru Fasulye Pastası Nasıl Yapılır?
Kuru fasulye akşamdan ıslanarak bekletilir ve sabah suyu süzülerek, haşlanır. Fasulye haşlandıktan sonra iki su bardağı alınarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mutfak robotundan geçirilir. Derin bir çırpma kabına yumurtalar kırılır ve toz şeker ile iyice çırpılır. Daha sonra içerisine pirinç unu, tarçın, vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Son olarak cevizde ilave edilir ve karıştırılır. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hamur dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 160 derece sıcaklıkta pişirilir. Yaklaşık bir saat gibi bir sürede pişer ancak kontrol edilerek süre ayarlanabilir.
Bir tencere içerisine yumurtalar kırılıp, toz şeker ve süt koyularak karıştırılır.
Kakao, vanilya ve un eklenerek ilave edilir. Orta sıcaklıktaki ateşte karıştırarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte karıştırılarak yaklaşık beş dakika kadar daha pişirilir. Daha sonra ocaktan indirilir ve bitter çikolata ile tereyağı ilave edilir. Tereyağı ve bitter çikolata iyice eriyinceye kadar karıştırılır.
Pişen kek fırından çıktıktan sonra bekletilerek soğuması sağlanır. Kelepçeli kalıptan çıkarılarak, hazırlanan sos üzerine yavaşça ve her tarafını kaplayacak şekilde dökülür. Kuru fasulye pastası hazırlandıktan sonra buzdolabında yaklaşık 2-3 saat bekletilir ve soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.